Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde terör örgütü IŞİD mensuplarının bulunduğu binaya düzenlenen operasyonda şehit düşen polis memuru Sadık Özkan (25), memleketi Adana’nın Tufanbeyli ilçesinde toprağa verildi.

Polis helikopteri ile ilçeye bağlı Ortaköy Mahallesi’ne ulaştırılan şehit polis memurunun cenazesini, helikopterin ineceği alanda binlerce kişi ellerinde bayraklar ile karşıladı. Buradan cenaze arabasına alınarak baba evine getirilen şehit polisin Türk bayrağına sarılı tabutunu gözü yaşlı anne Kadriye Özkan ve acılı baba Hacı Bayram Özkan karşıladı. Şehidin dayısı Muhsin Bilgi, “Kuzum kurban olayım sana kuzum. Ne hayallerim vardı senin için canım ama hepsi suya düştü” diye feryat etti. Şehit polisin babası Hacı Bayram Özkan'ın güçlükle ayakta durduğu gözlenirken, fenalık geçiren anne Kadriye Özkan’a sağlık ekipleri müdahale etti. Evinin önündeki çadıra alınan şehit polis, ailesine son kez gösterildi. Bu sırada çadıra alınmak istemeyen bazı şehit yakınları duruma tepki gösterdi. Burada alınan helalliğin ardından şehit için köy meydanında cenaze töreni düzenlendi. Kılınan cenaze namazının ardından tekbirler eşliğinde köy mezarlığına götürülen şehit polis gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehidin mezarı yakınları tarafından bayraklarla ve çiçeklerle süslendi.

Adana Valisi Mustafa Büyük tarafından şehidin babasına Türk bayrağı ve şehidin fotoğrafı teslim edildi. Törene Adana Valisi Mustafa Büyük, CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, AK Parti Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ünsal Bulut, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek ve binlerce vatandaş katıldı.