Mardin'in Nusaybin ilçesinde ikamet eden ailesini ziyarete giden ve teröristlerin saldırısı sonucu evin önünde şehit olan 15 aylık polis memuru Yakup Mete(20) için Mardin Emniyet Müdürlüğünde tören düzenlendi.

Tören, şehit polis için yapılan saygı duruşuyla başladı. Törende, daha sonra şehidin özgeçmişi okundu. Bu sırada, törene katılan şehit polis memuru Yakup Mete annesi Sivi Mete babası Diyap Mete ve yakınlarının ayakta durmakta güçlük çektiği görüldü. Uzun süre gözyaşı döken şehidin annesi ve yakınları, sinir krizleri geçirdi.
Törende oğlunun cenazesine bakarak gözyaşı döken şehit polis memuru Yakup Mete’nin annesi Sivi Mete, "Oğlumun kokusunu alıyorum. Benim oğlum şehit oldu. Benim oğlumdan ne istediniz. Allah geride kalan polislerin yardımcısı olsun.” şeklinde ağıtlar yakması herkesi duygulandırdı.

'BEBEK KATİLİ PKK KÜRT POLİSİNİ ŞEHİT ETTİ'

Törende bir konuşma yapan Mardin Emniyet Müdürü Lütfullah Pekcan, birlik ve beraberli hedef alan terör örgütüne karşı yürütülen mücadelede, kahraman teşkilat mensuplarını hain bir saldırı sonucu kaybetmiş bulunduklarını söyledi. Acılarının büyük olduğunu belirten Pekcan, ”Acımız çok büyük, hüznümüz dağlar kadar ama boynumuzu bükmüyoruz. Kor ateşte olsa, hüznümüzü yüreğimize gömecek, gözyaşımızı içimize atacağız. Bugün hainleri sevindirmeyeceğiz. Bebek katili, halk düşmanı PKK, kirli yüzünü polis olduğu kadar bir Kürt olan Yakup Mete kardeşimizi katlederek göstermiştir. Savaşta bile düşmanlar 'sıhhiyeye' saldırmazlar, Nusaybin’de ambulansa silahlı ve molotoflu saldırılar yapan bu gözü dönmüş caniler kendi karanlıklarında yok olup gideceklerdir. Kutsal vatan topraklarının bölünmez bütünlüğü uğruna ölümü göze alarak yaptığın kutsal vazife sonucunda, tıpkı senden öncekiler gibi şanlı bir tarih yazarak şahadet mertebesine ulaştın. Bu büyük millet, tehditler karşısında şehit olmayı her zaman bir onur ve gurur kaynağı olarak görmüştür. Bu menfur saldırının failleri diğer emsalleri gibi er ya da geç, ölü ya da diri yakalanarak adalete teslim edilecektir.” dedi.

Daha sonra şehit polis memuru Yakup Mete için Mardin Emniyet Müdürlüğü bahçesinde cenaze namaz kılındı. Cenaze namazı ardından silah arkadaşları tarafından şehit polisin tabutunu omuzlara alarak cenaze arabasına konuldu. Daha sonra toprağa verilmek üzere Yakup Mete’in cenazesi Nusaybin ilçesine gönderildi.

9 KARDEŞİNE BAKIYORDU

15 aylık polis memuru olan Yakup Mete memleketi Mardin’de göreve başladı. Ailesinin 9.cu çocuğu olan Yakup Mete babasının maddi durumu iyi olmadığı için kardeşlerine baktığı belirtildi.

Emniyet Müdürlüğünde düzenlenen törene Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, Emniyet Müdürü Lütfullah Pekcan, Jandarma Komutanı Alaattin Karsavuran, emniyet personeli, askeri erkan, şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.