Şehit polis Oktay Uçar’ın naaşı Samsun-Çarşamba Hava Limanı’na askeri uçakla getirildi. Burada düzenlenen törenin ardından şehidin naaşı Bafra ilçesine yüzlerce araçlık konvoy eşliğinde götürüldü.

Mardin'de polis aracının devrilmesi sonucu yaralanan 2 polis memurundan 1'i olan 5 yıllık polis olan 29 yaşındaki 1 çocuk babası Uçar, kaldırıldığı hastanede şehit oldu. Özel Harekat Şube Müdürlüğü'ne ait araçla devriye görevi yaparken şehit olan Uçar için önce Mardin Emniyet Müdürlüğü'nde uğurlama töreni düzenlendi. Daha sonra şehidin naaşı, eşi Zehra Uçar ve 2 yaşındaki kızı Cemre ile birlikte askeri kargo uçağıyla Samsun’a getirildi. Burada düzenlenen törende Türk bayrağına sarılı tabutu gören şehidin yakınları gözyaşlarına boğuldu. Uçaktan alınarak cenaze aracına askerlerin omuzunda götürülen oğluna seslenen şehidin annesi, “Sen oraya gideli daha 1 ay olmadı. Seni oraya ecel mi çekti oğlum. Oğlum 3 günlüğüne de olsa bizi görmeye mi geldin oğlum.” diyerek ağıt yakması katılımcıları duygulandırdı.

Şehidin cenazesi baba ocağı olan Bafra ilçesine havalimanından yüzlerce araçlık konvoy ile götürüldü. Törene vali yardımcıları, belediye başkanları, komutanlar, kurum müdürleri asker ve polis katıldı.