İstanbul’da yaralanan meslektaşını hastaneye yetiştirmek isterken trafik kazası sonucu şehit olan polis memuru Murat Boyraz(25) memleketi Kayseri’de dualarla toprağa verildi. 85 yaşındaki baba Hasan Boyraz, cenazede gözyaşlarını tutamadı. İkinci kez evlat acısı yaşayan Hasan Boyraz, 6 yıl önce eşini sonrasında ameliyat olan oğlunu kaybetmişti.

İstanbul Zeytinburnu’nda yaralanan bir polis memurunu hastaneye götüren polis aracı, kontrolden çıkarak yol kenarındaki köprü ayaklarına çarptı. Kazada, polis memuru Murat Boyraz şehit oldu. İki memur da yaralandı. Şehit polis Murat Boyraz’ın cenazesi Kayseri’ye getirildi. Hunat Camii’nde cenaze töreni düzenlenen Murat Boyraz’ın 85 yaşındaki babası ayakta durmakta zorlanınca hastaneden alınan tekerlekli sandalye ile cenazeye getirildi. Kayseri Valisi Orhan Düzgün, babaya başsağlığı dileyerek teselli etmeye çalıştı.

Öğle namazı sonrasında şehit polis Murat Boyraz için cenaze namazı kılındı. Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, İçişleri Bakanlığı ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü cenaze için çelenk gönderdi. Cenaze namazının kılınmasının ardından şehit polis memurunun naaşı meslektaşlarının omuzlarında cenaze aracına konuldu. Şehit polis Murat Boyraz, Şehir Mezarlığı’ndaki Polis Şehitliği’ne defnedildi.

6 yıl sonra ikinci kez evlat acısı yaşayan baba Hasan Boyraz’ı yakınları teselli etmeye çalıştı. Baba Hasan Boyraz, 6 yıl önce eşini hemen ardından da Marmara Üniversitesi’nde okuyan ve ameliyat olan 20 yaşındaki diğeri oğlunu kaybetmişti. Hasan Boyraz’ın 3 çocuğundan şuanda sadece kızı hayatta.

Şehidin kız kardeşi Dilek Evgötüren ise kardeşinin tabutuna sarılarak ağladı. Şehit polis memuru ilk görev yeri Gaziantep ilinde mesleğe başlamıştı. 1 yıl önce de İstanbul'a tayini çıkmış ve burada görev yapıyordu.