Diyarbakır ili Sur ilçesinde terör örgütü PKK üyeleriyle girilen silahlı çatışmada şehit düşen Özel Harekat polisi Muzaffer Can Ersoy’un baba ocağı Kayseri’nin Bünyan ilçesine ateş düştü. Baba Paşa Ersoy ve anne Ayşe Ersoy’a acı haber verildikten sonra her ikisi de Diyarbakır’a götürüldü. 15 gün önce Kayseri’ye gelen şehidin eşi de, 6 aylık bebekleri Zeynep ile birlikte acı haber üzerine Diyarbakır’a gitti. İlçe halkı ise şehit ailesinin evini boş bırakmadı.

Özel Harekat polisleri, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması üyelerince açılan hendeklerin kapatılması için bölgede görev aldı. Bu sırada çatışmaya giren polislere, sabah saatlerinde ilçenin Hasırlı Mahallesi'nde roketatarlı saldırı düzenlendi. Özel Harekat polisleri Mustafa Turanlı ve Muzaffer Can Ersoy şehit oldu, 3 polis de yaralandı.

4 yıl önce mesleğe başlayan 25 yaşındaki Muzaffer Can Ersoy'un acı haberi Bünyan ilçesinde oturan ailesine haber verildi. Oğullarının şehit olduğu haberiyle yıkılan anne Ayşe ve Paşa Ersoy gözyaşlarına boğuldu. 15 gün önce Bünyan’a gelen şehidin eşi de acı haberi burada öğrendi. Bir buçuk yıl önce evlenen şehit Ersoy’un 6 aylık Zeynep adında çocuğu bulunuyor. Şehidin baba ocağı evinin bulunduğu apartman Türk bayraklarıyla donatıldı.