Şırnak’ın Silopi ilçesinde, 4 polisin şehit olduğu terör örgütü PKK'nın 10 Ağustos’ta ki mayınlı saldırısında yaralanarak Ankara GATA hastanesinde tedavi altına alınan polis memuru 46 yaşındaki Nurettin Ademoğlu, tedavi gördüğü hastanede dün gece şehit oldu.

Tedavi gördüğü GATA’da 38 gün sonra şehit olan 46 yaşındaki şehit polis memuru Nurettin Ademoğlu'nun naaşı öğle saatlerinde Türk Silahlı Kuvvetlerine ait kargo uçağıyla Ankara’dan Kahramanmaraş Havaalanı'na getirildi. Şehit polisin naaşı buradan cenaze aracıyla törenin yapılacağı Pazarcık’ta ki Ulu Camine getirildi.

Cenaze töreni öncesi cami avlusunda bulunan şehidin annesi Şaziye, eşi Feride, kız kardeşleri Zeliha, Hatice ile kızları Sena ve Seda, uzun süre göz yaşı döktü. Sık sık tabuta sarılıp öpen aile bireylerini akrabaları teskin etmeye çalıştı. Şehidin ortancı kızı Sena’nın babasının tabutuna asker selamı vermesi herkesi duygulandırdı.

Tören’de şehidin 12 yaşındaki kızı Sena Ademoğlu, babasını asker selamı vererek son yolculuğuna uğurladı. Şehidin ay yıldızlı bayrağa sarılı tabutunu öpen Sena Ademoğlu, "Şehit oldu babam... Baba hakkını helal et... Hak yolunda öldü... Vatan sağolsun babam... Hak yolunda şehit oldu benim babam..., Ölmedi benim babam..." diyerek ağıt yakması tören alanındakileri duygulandırdı.

Şehidin kız kardeşi ise "Ağlamam ağabey, düşmanlarımızı güldürmem, vatan için gitti kardeşim..." diyerek ağıt yaktı. Bu sırada tören mangasında görevli bir polis memuru ise göz yaşı döktü.

Cenaze töreninde şehit babası Mehmet Ademoğlu’da metanetli duruş sergiledi. Şehit babasını Vali Mustafa Hakan Güvençer teskin etti.

Evli ve 3 çocuk babası olan şehit polis memuru Nurettin Ademoğlu’nun cenazesi, öz geçmişi okunup Cuma namazı müteakibinde kılınan cenaze namazının ardından omuzlara alınarak cenaze aracına kondu. Şehidin cenazesi, daha sonra Pazarcık Hacı Ahmet Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Törene Vali Mustafa Hakan Güvençer, Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Pazarcık Kaymakamı Mehmet Boztepe, İl Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, kent protokolü ile şehidin ailesi ve vatandaşlar katıldı.