Iğdır’da polis aracına düzenlenen saldırıda şehit düşen polislerden Yusuf Yelkenci'nin (27) Zonguldak’ın Kozlu ilçesindeki baba ocağına ateş düştü.

19 Mayıs Mahallesi'nde Türk bayraklarıyla donatılan evin önünde taziyeleri kabul eden acılı baba Nevzat Yelkenci gözyaşlarına boğuldu. Baba Yelkenci’ye Kaymakam Ahmet Karakaya ile Belediye Başkanı Ertan Şahin taziye ziyaretinde bulundu. Baba Yelkenci, Karakaya ve Şahin’e sarılarak gözyaşı döktü.

Şehit yakını Emine Türküm de “Benim kibar yavruma nasıl kıydılar? Yavrum Yusuf, polis elbiselerinle gel de göreyim seni’ derdim. Böyle mi gelecektin yavrum?" diye gözyaşı döktü.

Baba Nevzat Yelkenci ise “En son dün akşam görüştük. Ne mesajı vereceğim? Vatan sağ olsun. Tek erkek çocuğumdu. Küçüklüğünden beri polis olacağım diyordu. Kaderi buymuş.” diye konuştu.

Daha sonra şehit polis memuru için Kur’an okundu. Şehit polis Yusuf Yelkenci’nin yakınları ve arkadaşları da gözyaşlarına boğuldu.

Hatice-Nevzat Yelkenci’nin 2 çocuğundan biri olan 5 yıllık polis memuru Yusuf Yelkenci’nin 1,5 ay önce iznini memleketinde geçirdiği öğrenildi.