Bitlis’te Özel Harekat Şubesi'nde görev yapan ve bir görev için Muş’a giderken geçirdikleri trafik kazasında şehit olan Veysel Burak Ergül (23) ile Cüneyt Bankur (25) için Bitlis İl Emniyet Müdürlüğü'ne ait Özel Harekat Şubesi bahçesinde tören düzenlendi.

Tören, Kur'an-ı Kerim ve şehitlerin özgeçmişlerinin okunması ile başladı. Törende bir konuşma yapan Bitlis İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, “Sözün bittiği yerdeyiz. İki aslanımız elim bir trafik kazası sonucunda şehadete erdi. Her gün şehit haberi aldığımız bugünlerde inşallah Veysel ve Cüneyt’imiz son şehitlerimiz olur. Zor bir süreçten geçiyoruz. Hainler her gün yeni tuzaklar peşinde vatanımızın bölünmesine çalışıyorlar. Ben şahidim Veysel ve Cüneyt kardeşimiz de terörle mücadelede kahramanca mücadele ettiler. Allah bu kardeşlerimizin cennette mekanlarını yüceltir, bizleri de onların şefaatine nail kılar. Kelimeler boğazımıza düğümleniyor. Sözün bittiği yerdeyiz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Şehitlerimizin kederli ailelerine de sabır ve başsağlığı diliyorum. Sevgili silah arkadaşlarım, askerlerimiz sizleri de Allah’a emanet ediyorum.” diye konuştu.

Konuşmanın ardından Bitlis Müftüsü Abdulkerim Akbaba tarafından dua ve cenaze namazı kıldırıldı. Şehitler törenin ardından arkadaşlarının omuzlarında tekrar cenaze araçlarına konularak memleketlerine uğurlandı. Şehit Veysel Burak Ankara’ya, Cüneyt Bankur ise Elazığ’a gönderildi.