Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı’nda terör örgütü militanlarınca rehin alındıktan sonra şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz, son yolculuğuna dualarla uğurlandı. Cenazeye katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kiraz'ın oğlunun yüzlerinden öptü.

Eyüp Sultan Camii'ndeki cenaze namazına Mehmet Selim Kiraz'ın oğlu ve yakınlarının yanı sıra; TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Ahmet Davutoğlu, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş, Süleyman Soylu ve Yalçın Akdoğan, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, CHP’li milletvekilleri, CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, kuvvet komutanları, hakim ve savcılar, avukatlar ve binlerce vatandaş katıldı.

Bu arada Davutoğlu ve Gül, şehit savcının oğlunun yüzlerinden öptü. Aile ile bir süre sohbet ettiler.

Cenaze namazını İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran kıldırdı. Namazın ardından konuşan Yaran, “Şehit savcımız adalet dağıtmakla vazifeli iken şehit olmuş, aramızdan ayrılmış bir kardeşimizdir. Ölüm bir gün elbet gelecek. Ama onun şerefli ve imanlı bir şekilde gelmesi ve arkamızda iyi bir isim, iyi hizmetler bırakmamız önemlidir. Kardeşimiz de böyle iyi hizmetler bırakarak aramızdan ayrılıyor. Cenab-ı Hak kendisine rahmet eylesin!" ifadelerini kullandı. Konuşmanın ardından helallik alındı.

Namazın ardından Mehmet Selim Kiraz'ın naaşı, toprağa verilmek üzere Eyüp Sultan Mezarlığı'na götürüldü.