DHKP-C terör örgütü üyeleri tarafından şehit edilen İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz için Edirne Eski Camii’nde gıyabi cenaze namazı kılındı.

Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne giren silahlı teröristler 6. katta bulunan ve Berkin Elvan soruşturmasına bakan savcı Mehmet Selim Kiraz’ı rehin aldı.
Yaklaşık 9 saat süren rehine krizinde, teröristlerle yapılan müzakereler sonuç vermeyince polis operasyon düzenledi. Yapılan operasyon sonucunda iki terörist öldürüldü, savcı Kiraz ise ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan Cumhuriyet Savcısı yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Savcı Kiraz’ın şehit düşmesi tüm Türkiye’yi yasa boğdu. Bu nedenle yurt genelindeki camilerde öğle namazının ardından gıyabı cenaze namazı kılındı.
Cenaze namazının kılındığı illerden birisi de Edirne oldu. Cenaze namazını İl Müftüsü Emrullah Üzüm kıldırdı. Namazın ardından müftünün şehit savcı için yaptığı duaya cemaat hep birlikte amin dedi.

Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm, savcının şehit edilmesinin bütün ülkeyi etkileyen bir hadise olduğunu belirterek başsağlığı dileğinde bulundu. Bu nedenle Edirne’de gıyabi cenaze namazı kılarak dualar ettiklerini belirten Üzüm, "Allah kabul eylesin. Birlik ve beraberlik içinde olmamız lazım. Ülkemize zarar vermek isteyenlere karşı mutlaka bir ve beraber olmaya ihtiyacımız var. Allah şehidimizin ailesine sabr-ı cemil ihsan eylesin. Ülkemize ve bütün vatandaşlarımıza sabırlar ihsan eylesin." dedi.