İstanbul Adliyesi'nde geçtiğimiz hafta teröristlerce şehit edilen savcı Mehmet Selim Kiraz için mevlit okutuldu.

Şehit savcı Kiraz için, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Çağlayan’daki Gürsel Mahallesi Merkez Camii’nde düzenlendiği mevlide Adalet Bakanı Kenan İpek, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Alınok, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu , şehit Kiraz’ın meslektaşları savcılar ve vatandaşlar katıldı. Bakan İpek “Bütün meslektaşları olarak onu her zaman rahmet ve minnetle anacağız.” dedi.

Mevlit programında okunan Kur’an-ı Kerim'in ardından eler açılarak dua edildi. Mevlit sonrasında şehir savcı Kiraz’ın babası Hakkı Kiraz taziyeleri kabul etti. Bu arada polis mevlit nedeniyle cami çevresinde sıkı güvenlik önlemleri aldı.

Mevlidin okunduğu cami avlusuna Türk bayrakları, şehit savcı Kiraz’ın posterleri ve isiminin yazılı olduğu afişler asıldı.

Çıkışta açıklama yapan Bakan Kenan İpek, “Tekrar başsağlığı diliyorum. Şehidimizin mekanı cennet olsun. Bütün meslektaşları olarak onu her zaman rahmet ve minnetle nacağız.” dedi.
Mevlit sonrasında gelen davetlilere cami çıkışında tatlı ve etli pilava dağıtıldı.

Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde DHKP-C üyesi iki terörist tarafından rehin alınan savcı Kiraz düzenlene operasyonda yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Operasyonda savcıyı rehin alan iki terörist ise olay yerinde öldürülmüştü.