Çağlayan Adalet Sarayı’nda rehin alındıktan sonra şehit edilen savcı Mehmet Selim Kiraz için Ankara Adliye Sarayı önünde anma töreni düzenlendi.

Törene, Barolar Birliği ve Yargıtay temsilcileri yanı sıra Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak, çok sayıda hâkim, savcı, avukatın yanı sıra adliye personeli katıldı. Böyle hadiselerin bir daha yaşanmamasını dileyen Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak, herkesin huzur içinde, barış içinde hizmetlerini yapmak istediklerini belirtti. Kodalak, "Ateş düştüğü yeri yakar. Şehit olan savcımızın şu anda eşinin, çocuklarının, annesinin, babasının, kardeşlerinin yaşadıklarını hepimiz çok iyi tahmin ediyoruz. Allah kimsenin başına böyle acılar vermesin. Allah böyle acılar yaşatmasın. Birlik ve beraberliğimizi de asla bozmayalım." dedi.

'HERHANGİ ŞART VE ZORLAMA KARŞISINDA ADALETTEN ASLA TAVİZ VERMEDEN ÇALIŞACAĞIZ'

Bugün çok acı bir gün yaşadıklarını dile getiren Danıştay Başkanı Zerrin Güngör ise savcı Kiraz’ı menfur bir saldırı sonucu kaybettiklerini hatırlattı. Güngör, "Bu olaylar tabiki çok acı, hepimizin yüreğini yakıyor. Ama bunlardan önemli dersler alınması gerektiğini hepimiz idrak etmeliyiz. Biz Türkiye Cumhuriyeti devletinin çok değerli yargı çalışanlarıyız. Adalet hizmetkârlarıyız. Herhangi şart ve zorlama karşısında olursa olsun, adaletten asla taviz vermeden dost doğru çalışacağımıza inanıyorum. Bu ilkeden vazgeçmeyeceğimize inanıyorum. Birliğimiz beraberliğimiz her şeyden değerlidir." şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Savcı Kiraz için saygı duruşunda bulunan kalabalık grup, İstiklal Marşı’nı okudu.