İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısında şehit olan savcı Mehmet Selim Kiraz, daha önce görev yaptığı Iğdır Adliyesi'nde meslektaşlarınca törenle anıldı.

Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığı ve Iğdır Barosu tarafından düzenlenen tören kapsamında adliye binası önünde cübbelerini giyerek toplanan yargı mensupları, Kiraz için saygı duruşunda bulundu. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Iğdır Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Mustafa Yılmaz, Kiraz'ın menfur bir terör saldırısı sonucunda odasında görevi başında şehit edildiğini söyledi. Bu olayın, tüm ülkeyi derinden yaraladığını belirten Yılmaz, "Bu alçakça bir terör saldırısıdır. Milli birliğimize ve beraberliğimize yönelik her türlü saldırıyı kınıyoruz. Savcımız, burada geçmişte görev almıştı. Buradaki savcılar, hakimler ve avukatlar olarak kendisini dualarla anıyoruz." dedi.

Yılmaz, savcı Kiraz'ın 2004-2006 yılları arasında Iğdır'da görev yaptığını hatırlatarak şöyle konuştu: "Ailesine metanet diliyoruz, herkesi derinden üzen bir olay. İnşallah böyle olayların tekrarı yaşanmaz. Ailesinin yaşadığı acıyı, bizden daha iyi anlayan yoktur."

Adliyede güvenlik tedbirlerini yeniden gözden geçireceklerini kaydeden Yılmaz, "Millet olarak sağduyulu olmamız lazım. Şu anda çok üzgünüz gerçekten. Biz de kendi adliye binamızdaki güvenlik önlemlerini tekrar gözden geçireceğiz. Elimizden geldiğince tedbirlerimizi artıracağız. İnşallah bu tür olaylar bir daha gerçekleşmez." şeklinde konuştu.