Terör örgütü DHKP-C militanlarınca, İstanbul Adalet Sarayı'ndaki odasında rehin alınan ve şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz için İzmir Adliyesi'nde tören düzenlendi. Giriş katındaki törene savcılar, hakimler, avukatlar ve adliye çalışanları katıldı. Şehit Savcı Kiraz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Bu saldırının Türk devletine yapıldığını belirten İzmir Bölge Adliye Mahkemeleri Başsavcısı Celal Kocabaş, güçlükle yaptığı konuşmada gözyaşlarına engel olamadı. Başsavcı Kocabaş, “Söyleyecek söz bulamıyorum, konuşamıyorum. Geride bir eş, iki evlat bıraktı. Ruhuna Fatiha gönderelim. Allah, mekanını Cennet etsin." dedi.

İzmir Adalet Komisyonu Başkanı İbrahim Korkmaz da meslektaşına yapılan alçakça saldırıyı nefretle kınadıklarını belirterek şunları söyledi: "Bu menfur saldırı şehit cumhuriyet savcımıza değil, adına görev yaptığı Türk milletine yapılmıştır. Bu tür saldırılar, hukuk devletinin teminatı olan bağımsız Türk yargısını asla sindiremeyecektir. Türk yargısı, her zaman olduğu gibi hiçbir güç ve kuvvetin etkisinde kalmadan, bağımsız bir şekilde görevini ifa etmeye devam edecektir."

Cenaze törenine katılmak üzere İstanbul'a giden İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Doğru'nun katılamadığı törende konuşan Başsavcı Vekili Emin Atik, "Bu menfur saldırının arkasındaki zihniyet, emellerine asla kavuşamayacak, milli birlik ve beraberliğimize zarar veremeyecektir. İnsanlık suçu olan terörle ulaşılmak istenen kargaşa ortamının önündeki en büyük engel, her zaman olduğu gibi yine hukuk olacaktır. Bu tarz saldırılar, hiçbirimizi çıktığımız yoldan alıkoyamayacak ve yıldıramayacaktır." dedi.

GÜVENLİK TEDBİRLERİ ARTTIRILDI

Bu arada adliyede güvenlik tedbirleri arttırıldı. Adliye sarayına gelenler, kapılardaki güvenlik noktalarından ve x-ray cihazlarından çantaları ve üzerleri aranarak geçti. Personel girişinde ise Adalet Bakanlığı tarafından verilen giriş kartı olmayanlar, geçişine izin verilmeyerek arama yapılan kapılara yönlendirildi.