Anneler günü nedeniyle Milli İttifak milletvekili adayları Çağlayan Adliyesi’nde silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden şehit savcı Mehmet Selim Kiraz'ın annesini dün ziyaret etti. Görüşmede Kiraz’ın babası Hakkı Kiraz’ın sözleri heyeti duygulandırdı. Acılı baba Kiraz, “Bu ülkenin selameti için ise 50 tane daha oğlum olsa ve benden isterlerse yok dersem namerdim. Yeter ki selamet olsun. Yeter ki huzur, yeter ki imanımız kamil olsun. Bunu yapanlar buna kastetmişse vallahi de billahi de ben oğlumun üzülmesine üzülmedim” dedi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) ile Saadet Partisi’nin (SP) oluşturduğu Milli İttifak adayları, şehit savcının ailesine dün anneler gününde ziyareti etti. Baba Hakkı ve anne Saadet Kiraz ile görüşen heyette BBP Genel Başkan Yardımcısı ve Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Adayı Bayram Karacan ile diğer milletvekili adayları katıldı.

Ziyarette baba Kiraz’ın açıklamaları duygulu anlar yaşanmasına neden oldu. Oğlunun ölümü nedeniyle yaşadığı acının hala taze olduğunu belirten Hakkı Kiraz, oğlunun gece saatlerine kadar hukukun yerini bulması için çalıştığını belirterek şöyle konuştu: “Bu ülkenin huzurunu bozmak istemeyen, bu ülkenin ilerlemesini isteyenler eliyle değil de tam tersine bu ülkenin huzurunu bozmak isteyenler, bu ülkenin ilerlemesini istemeyenler, bu insanların huzurunu kaçırmak isteyenler tarafından olmuşsa bu olay, benim için bir ilahi lütuftur. Tam tersi de olabilirdi. Allah muhafaza öbür tarafta olsaydı ben kendimi de affedemezdim, insanların içine de çıkamazdım yüzlerine de bakamazdım.”

‘50 TANE OĞLUM OLSA DA VER DESELER VERMEZSEM NAMERDİM’

Gece uyanıp oğlunu yatağında aradığını ve ‘belki gelmiştir’ diyerek üzüldüğünü anlatan şehit savcının babası Kiraz, “Bu ülkenin selameti için ise 50 tane daha tek oğlum olsa ve benden isterlerse yok dersem namerdim. Yeter ki selamet olsun. Yeter ki huzur, yeter ki imanımız kamil olsun. Bunu yapanlar buna kastetmişse vallahi de billahi de ben oğlumun üzülmesine üzülmedim. Ama içim de yanıyor.” şeklinde konuştu.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan da şehit savcının anne baba duası alarak onların rızasını kazanmış bir kişi olduğunu bir kez daha müşahade ettiklerini söyledi. Karacan, “Bir yandan şehadet bir yandan ailesinin dualarını alan savcımızı Allah rahmetiyle kuşatmıştır. İnşallah Allah onu cennetine kavuşmuştur, bize de inşallah şefaatçi olur. O sizin evladınızdı onun gibi olamayız ama bizi de evladınız yerine koyabilirsiniz.” diyerek şehit savcının babasına üzüntülerin iletti.