Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsalında PKK ile çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Komando Uzman Çavuş Latif Adıgüzel'in (24) Nevşehir'in Acıgöl ilçesinde bulunan baba evine ateş düştü.

Diyarbakır - Bingöl karayolunda yol kesen PKK'lılara yönelik düzenlenen operasyonda şehit düşen Jandarma Komando Uzman Çavuş Latif Adıgüzel’in şehit haberi ailesini hüzne boğdu. Şehit Adıgüzel'in bir ay önce Emine Altıntaş ile nişanlandığı ve Kurban Bayramı’nın ardından düğün yapmayı planladığı öğrenildi. Adıgüzel'in, askerlik görevi sonrasında uzmanlık sınavına girerek kazandığı belirtildi. Şehidin ilk görev yerinin Diyarbakır’ın Kulp ilçesi olduğu, sonrasında ise Lice ilçesine görevlendirildiği öğrenildi.

Gece geç saatlerde şehidin Nevşehir’in Acıgöl ilçesi Cumhuriyet Mahallesi Aksaray Caddesi Papatya Sokak’taki evine giden Acıgöl İlçe Jandarma Komutanlığı yetkilileri, burada baba Mustafa Adıgüzel ve anne Hatice Adıgüzel’e oğullarının şehit düştüğü haberini verdi.

Acı haberi alan şehidin babası Mustafa Adıgüzel, en son dün öğleden önce konuştuğu oğlunun 'iyiyim, bir sorun yok' dediğini söyledi.

Türkiye'nin sahipsiz olmadığını, iki oğlunun daha olduğunu, kendisinin de teröristlerle çarpışmak için askere gitmek istediğini belirten acılı baba "Düğünü için hazırlık yapıyorduk. Dün yatağını yorganını hazırladılar. Oğlum, 'izin alabilirsem Kurban Bayramı sonrasında düğün yapalım, iyiyim bir sorun yok' diyordu. Ama iki gündür sesi bir değişik geliyordu. Devamlı arıyordum. Sesinin farklı gelmesini 'yeni uyandım' ondandır falan diyordu. Askerden geldikten bir ay sonra uzmanlık sınavını kazanarak gitti. Göreve başlayalı yaklaşık bir yıl olmuştu. 'Babam yaşlandı, bundan sonra çalışamaz, ben yardımcı olayım' düşüncesinden dolayı uzmanlığa başvurdu" şeklinde konuştu.

Kendi oğlunun şehit olabileceğini düşündüğünü ancak olayların düzeleceğini umut ederek fazla sorun yapmamaya çalıştığını kaydeden şehidin babası Mustafa Adıgüzel "Görev yeri Diyarbakır'ın Kulp ilçesinden Lice'ye değişince devamlı haberleri takip etmeye başlamıştım. Şehit haberlerini duyduğumda 'Allah, anasına babasına sabırlar versin' diyordum. Ben gitmeyim, o gitmesin, kim gidecek? Orası da vatan toprağıdır. Bir taşını onlara kurban etmem. Beni alsınlar, giderim. Bu vatan borcudur." diye konuştu.

Dedesi Latif Adıgüzel ise kendi adını taşıyan torununun bir ay önce nişanlandığını, en son 3-5 gün önce konuştuğunu, cenazenin bugün ikindi namazından sonra kaldırılacağını söyledi.

Şehidin gözü yaşlı annesi Hacer Adıgüzel de duygularını şöyle dile getirdi: "Bayramın haftasına düğünü olacaktı. İki gündür düğün hazırlıklarıyla uğraşıyorduk. İki gündür nişanlısı Emine ile konuşurken 'annemin ağlamaklı sesini duyuyorum, annemi benimle konuşturma' diyormuş. Annem ağlıyor diye konuşmamış. Yavrumun sesini bir kez duysaydım. Şimdi beni yavrum, ciğerim ağlatmadı mı? 'Annem, sesimden biliyor, üzülüyor' diye benimle konuşmuyordu. Göreve giderken nişanlısına 'anneme söyleme' diye yemin ettirmiş."

Ramazan Bayramı izninden sonra askere tekrar gidişi sırasında ciğerlerinin yandığını, içine şehitlikle ilgili düşünceler doğduğunu kaydeden anne Hacer Adıgüzel, "Şehitlere ağlarken 'Allah'ım bana da kara haber gelecek' diyordum. Ama ne zaman gelecek, bilmiyordum. Önceleri şehit olanlara ağlıyordum, şimdi kendi kuzuma ağlıyorum" ifadelerini kullandı.

Şehit Uzman Çavuş Adıgüzel'in, önce geceleri 'ne yapıyon koca karı' diye eğlenerek kendilerini aradığını, ancak son iki gündür hiç aramadığını da belirten acılı anne "Arasaydı da son kez sesini duysaydım. Şimdi ciğerimin haberini getirdiler, kendini getirmediler. Televizyonlarda gördüğüm analara ağlarken şimdi kendi yavruma ağlıyorum. Rabbim verdi, tekrar Rabbim aldı. Sabır ver Ya Rabbi. Sen benden daha çok seviyormuşsun ki, benden aldım Rabbim" dedi.

Jandarma Komando Uzman Çavuş Latif Adıgüzel’in cenazesinin öğle saatlerinde Nevşehir’e getirileceği ve ikindi namazına müteakip Acıgöl ilçesinde toprağa verileceği öğrenildi.