Samsun’un Bafra ilçesine bağlı Doğanca Mahallesi nüfusuna kayıtlı şehit Uzman Çavuş Musa Bayrak toprağa verildi. Bayrak'ın, görev yaptığı Ağrı Doğubeyazıt'ta kaçakçılık operasyonunda kendi tüfeğini araçtan aldığı anda kaza ile kendini vurması sonucu şehit olduğu belirtildi.

Şehidin cenazesi doğum yeri olan Bafra Doğanca Mahallesindeki baba ocağına getirildi. Şehit Musa Bayrak’ın (29) cenazesi tören için evinden indirildikten sonra eşi Ferda Bayrak, annesi Fatma Bayrak, babası Seyfettin Bayrak ve yakınları tabutun başında gözyaşı döktü. Eşi Ferda Bayrak, kocasının resmini askerlerin elinden alarak sıkı sıkı sarılıp ağladı, ağıtlar yaktı. Askerler şehit Musa Bayrak’ın tabutunu omuzlarında cenaze arabasına koyacağı sırada şehidin eşi Ferda Bayrak bayıldı. 112 Acil görevlileri tarafından ambulansa alınan Ferda Bayrak’ın tedavisi yapıldı. Şehidin 5 yaşındaki oğlu Berkay Bayrak ise babasının ölümünden habersiz evde arkadaşları ile bir odada askercilik ve polisçilik oynadı.

Büyük konvoy eşliğinde Doğanca Girne Merkez Camii'ne getirilen cenaze, öğle namazının kılınmasının ardından Bafra Asri Mezarlığındaki Garnizon Şehitliğinde defnedildi.