3 yıldır Siirt'te görev yapan şehit Büyükköse, 7 ay önce izne geldiği memleketi Kahramanmaraş'ta, Kübra Baysal'la tanıştı. Bir süre görüşen genç çift evlenmeye karar verdi. Şehit olmadan 6 ay önce nişan yapan çift, düğün tarihini de 2 Aralık olarak belirledi.
     Düğün hazırlıklarına başlayan şehidin nişanlısı Kübra, helikopter kazasından 4 gün önce Siirt'e çeyizini götürdü. Şehidin babası, kardeşi ve halasıyla birlikte evini düzenleyen Baysal, mutluluk hayalleri kurarken acı haberi de burada aldı.
     Nişanlısını 3 hafta önce toprağa veren genç kız AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşadıklarına hala inanamadığını ifade etti. Kübra Baysal, ''Bugün düğünümüz olacaktı. Ama olmadı, kader böyleymiş. Bana düğünün nasıl olacağını anlatırdı. Beraber planlar yapardık. Hayata dair çok büyük hayallerimiz vardır. Evi de beraber düzenlemiştik'' dedi.
     Mutluluklarının yarım kaldığını belirten Baysal, nişanlısıyla yaşadığı son anları ise şöyle anlattı:
     ''Şehit olmadan bir gün önce çok neşeliydi. Evdeki düzenleme bittikten sonra odaları beraber gezmiştik. O gece geç saatlere kadar beraber oturduk, çay içtik. Son gün bana göreve gideceğini söyledi ama 'içimde hüzün var' dedi. Bu kelimeyi defalarca söyledi. Sabah kahvaltı hazırlamamı istemişti. Evden çıkarken bana 'seni babana emanet ediyorum' dedi ve el sallayarak ayrıldı. Son kez Ömer'in elini gördüm.''
     Genç yaşta büyük acı yaşadığını dile getiren Baysal, düğünlerinin olacağı bugün de nişanlısının arkasından dua ettiğini ifade etti.
     Siirt'in Pervari ilçesinde 10 Kasım'da, askeri helikopterin düşmesi sonucu 17 kişi şehit olmuştu.