Bingöl’ün Genç ilçesi Suveren mevkiinde teröristlerce demiryoluna döşenen el yapımı bombanın uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu şehit düşen 38 yaşındaki patlayıcı madde imha uzmanı Jandarma Uzman Çavuş Veli Ateş’in baba evine ateş düştü.

Uzman Çavuş Ateş’in şehit olduğu haberi Konya'daki ailesini yasa boğdu. Kadınhanı ilçesi İstiklal Mahallesi’nde oturan babası 72 yaşındaki Abdurrahman Ateş’e oğlunun şehit olduğu haberi verildi. Evli ve 5 yaşında Abdurrahman isminde bir oğlu olan Şehit Uzman Çavuş Veli Ateş’in, ailesi ile birlikte yaklaşık 20 gün önce memleketinde yakınlarını ziyaret ettiği öğrenildi.

Şehit Uzman Çavuş’un baba ocağı da yakınlarının ve komşularının akınına uğradı. Konya Vali Yardımcısı Bekir Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir ve Alay Komutanı 1’inci Yardımcısı Kurmay Albay Ümit Fidan da Şehit Uzman Çavuş Ateş’in evini ziyaret etti ve babası Abdurrahman Ateş’e baş sağlığı diledi.

Şehit Uzman Çavuş Veli Ateş, yarın Kadınhanı İbrahim Paşa Camisi’nde kılınacak cuma namazının ardından ilçede bulunan aile mezarlığında toprağa verilecek.