Mardin'in Nusaybin ilçesi Dağ içi mevkiinde PKK'lılar ile girdiği silahlı çatışmada sağ göğsünden aldığı yara ile şehit olan Uzman Onbaşı Hakan Öcalan için Mardin'de bulunan Sayın Kışlası'nda cenaze töreni düzenlendi. Kışlada düzenlenen törende Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yıldız, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, şehidin ailesi ve silah arkadaşları hazır bulundu.

Törende bir konuşma yapan Piyade Binbaşı Ercan İyigün, 2 Ekim 2015 Günü Mardin ili Nusaybin İlçesi Dağ içi mevkiinde yapılan operasyon esnasında şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Hakan Öcalan'ı son yolculuğuna uğurlamak için toplandıklarını söyledi. İyigün, "Aziz şehidimiz, milletimizin birlik ve beraberliği, vatanımızın bölünmez bütünlüğü uğruna verdiği binlerce şehidimizin saflarına katılmak üzere bugün aramızdan ayrılıyor Ancak bu ayrılış sadece bir ayrılmadır. Al kanlarını bayrağa rengini veren, vatan toprağını karış karış toprağıyla sulayan bu kahraman aslında aramızdan hiç ayrılmadı.” diye konuştu.

Tören sonunda şehidin yakınları fenalık geçirdi. Şehit uzman onbaşı Hakan Öcalan'ın cenazesi defnedilmek üzere İstanbul'un Pendik ilçesine gönderildi.