Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde 15 gün önce PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada ağır yaralanan ve tedavi gördüğü GATA’da dün şehit olan 23 yaşındaki Uzman Onbaşı Mustafa Kemal Özata(23) memleketi Konya’da son yolculuğuna uğurlandı.

ŞEHİDİ KARDEŞLERİ ASKER SELAMIYLA KARŞILADI

Şehit Özata’nın naaşı merkez Selçuklu ilçesindeki baba ocağına getirildi. 6 kız kardeşi kol kola girerek şehit kardeşlerini evlerinin önünde bekledi. Şehidin erkek kardeşleri ise askerlerin omzunda cenaze aracından indirilen al bayrağa sarılı kardeşlerinin naaşını asker selamıyla karşıladı. Kız kardeşleri ise şehidin asker kepine sarılarak ve öperek ağlamaları yürekleri dağladı. Şehidin Türk Bayrağı’na sarılı naaşı, ailesinin isteği üzerine son kez odasına çıkarıldı. Daha sonra tekrar askerlerin omzunda cenaze aracına taşındı.

Baba ocağından alınan Şehit Özata’nın naaşı cenaze namazı kılınmak üzere Musalla Mezarlığı’ndaki Namazgah’a getirildi. Öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Şehit Uzman Onbaşı Özata, Konya Askeri Şehitliği’nde toprağa verildi.

Şehit cenazesine Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Lütfi Elvan’ın yanı sıra CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, MHP Konya Milletvekilleri Mustafa Kalaycı ile Mustafa Sait Gönen ve binlerce vatandaş katıldı.

AYNI ÇATIŞMADA HEMŞEHRİSİ DE ŞEHİT OLMUŞTU

Dağlıca'da 14 Ağustos'ta güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında yaşanan çatışmada 3 asker şehit oldu, 2'si ağır 6 asker de yaralanmıştı. Çatışmada şehit olan Konyalı Astsubay Üstçavuş Dursun Taştiken, Konya’nın Doğanhisar ilçesi Deştiğin mahallesinde son yolculuğuna uğurlanmıştı.