Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'ndeki etkinliğin ardından DSİ Cumhuriyet Salonu'nda organize edilen program, şehit ve gazi aileleri ile kentte görev yapan bürokratları bir araya getirdi. Askeri ve idari erkan ile emniyet görevlilerinin yer aldığı program boyunca şehit aileleri ile aynı sofrayı paylaşan idareciler, ailelerle sohbet ettiler.

Yemekte konuşan Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, bu vatan için canlarını veren şehitlerin ebediyen gönüllerde yaşayacağını ifade etti. Şehitlerin ve gazilerin yeryüzündeki en yüksek makamlara eriştiğini dile getiren Poyraz, bu durumun Allah-u Teala ve Peygamber Efendimiz tarafından da insanlara bildirildiğini vurguladı. Poyraz, şöyle konuştu:"Yüce Allah'ımız şehitlerimiz için, 'Allah yolunda ölenlere ölü demeyin, zira onlar yaşıyordur ve siz görmezsiniz' diyor. Yine Peygamber efendimiz de, 'Şehitlik öyle bir makamdır ki, şehitlerimiz Allah'ın kendilerine verdikleri nimetlerden o kadar memnun olurlar ki, tekrar dünyaya gelmek ve yeniden şehit olmak isterler' diyor. İnanın onlar hayattadır ama bizler görmüyoruz. Ben inanıyorum ki biraz önce Necip Fazıl'daki programda şehitlerimiz kendi çocuklarını alınlarından öpüyorlardı. Rabbim onlara bu dünyanın en güzel makamı olan şehitliği layık gördü. Ümit ediyorum ki anne babalarına, çocuklarına, eşlerine de şehadet ederler. Onların da cennete gitmelerine sebep olurlar. Rabbim geride kalanlarına sağlık sıhhat versin. Yarın ki günlerimizin çok daha güzel olmasını diliyor, hepinize saygılar sunuyorum."

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Şube Başkanı Yunus Karaman'da kentte görev yapan idarecilere teşekkür etti.

Vali Şükrü Kocatepe, MHP Milletvekili Mesut Dedeoğlu, Garnizon Komutanı Kağan Kazaz, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, İl Jandarma Alay Komutanı İsmail Cömert, Emniyet Müdürü Metin Aşık ve çok sayıda davetlinin katıldığı program İl Müftüsü Muhammed Gevher'in yaptırdığı dua ile son buldu.