Önceki gün kura ile kamu kurumlarına atanan şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarının birçoğunun atama yerleri bir gün sonra değiştirildi.

17 Mart tarihinde Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da katıldığı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nca düzenlenen kura ile 4 bin 325 şehit yakını, gazi ve gazi yakını kura çeşitli kamu kurumlarına atandı. Çalışacakları kurum belli olan şehit yakını, gazi ve gazi yakınları büyük mutluluk yaşadı. Ancak dün yaklaşık 300’e yakın kişinin atama yerlerinin değiştirilmesi şehit yakınları ve gaziler tarafından şaşkınlıkla karşılandı.

'NOTER HUZURUNDA YAPILAN ATAMA YERLERİ NASIL DEĞİŞTİRİLEBİLİYOR?'

Gazihaber.com genel yayın yönetmeni terör gazisi J. Yzb.Hamit Yıldız, şehit aileleri ve gaziler ile yakınlarının kendilerine ulaşarak yardım istediklerini söyledi. Noter huzurunda yapılan atama yerlerinin nasıl değiştirildiği konusunda şaşkınlık yaşadıklarını ifade eden Yıldız, "Bu hususta yetkili makamların hak sahiplerine tatmin edici bir açıklama yapmaları gerekiyor. Bu hususta şu ana kadar ne atamaları gerçekleştiren Devlet Personel Başkanlığı ne şehit aileleri ve ne de gazilerden sorumlu olan Şehit Yakınları ve Gaziler Daire Başkanlığı herhangi bir açıklama yaptı. Bu ailelerin haklı feryatları duyularak, derhal mağduriyetleri giderilmelidir." dedi.

www.sehitgazihaber.com Genel Yayın Yönetmeni terör gazisi İbrahim Lale de ataması yapılan 288 kişinin yerinin değiştirilmesini eleştirdi.

DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI HATAYI KABUL ETTİ

Öte yandan Devlet Personel Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Başkanlığa ulaşan sınırlı sayıda hak sahibinin kura töreninde ekrana yansıyan atama sonuçları ile internette yayımlanan atama sonuçları arasında farklılık bulunduğu konusunda kuruma uyarıda bulunulduğunu hatırlattı. Bunun üzerine yapılan teknik incelemede, noter tarafından kayıt altına alınan verilerin internet ortamına aktarılmasında bazı hak sahiplerinin atandıkları kurum açısından hata oluştuğunun tespit edildiği belirtilerek, "Bahse konu teknik hata, noter kayıtları esas alınarak 18 Mart 2015 Çarşamba günü saat 10.00 itibariyle giderilmiş, noter tarafından kayıt altına alınan atama verileri Devlet Personel Başkanlığı internet sitesinden yayımlanmaya başlanmıştır. Bu listeler esas alınarak kamu kurum ve kuruluşlarına atama teklif yazıları gönderilmiştir. Şehit yakını gazi ve gazi yakınlarının atanması ile ilgili olarak hak sahiplerinin Devlet Personel Başkanlığı internet sitesindeki noter kayıtları esas alınarak yayımlanan verileri dikkate almaları, başka haberlere itibar etmemeleri hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi.

Noter huzurunda ataması yapılan ve daha sonra yerleri değişen atamalardan birkaçı şöyle:

Kırıkkale (S.D.); 17 Mart'ta Devlet Su İşleri, 18 Mart'ta Gümrük Ticaret Bakanlığına atandı.

Afyonkarahisar (M.M.); 17 Mart'ta Sosyal Güvenlik Kurumu, 18 Mart'ta Gümrük Ticaret Bakanlığına atandı.

Gaziantep (R.P.); 17 Mart'ta Ulaştırma ve Denizcilik Bakanlığı, 18 Mart'ta Gümrük Ticaret Bakanlığına atandı.

İstanbul (L.C); 17 Mart'ta İstanbul Üniversitesi, 18 Mart'ta Sosyal Güvenlik Kurumuna atandı.

Tokat( İbrahim); 17 Mart'ta Gaziosmanpaşa Üniversitesi, 18 Mart'ta Sosyal Güvenlik Kurumuna atandı.

Van (B.); 17 Mart'ta Sosyal Güvenlik Kurumuna, 18 Mart'ta Gümrük Ticaret Bakanlığına atandı

İzmir(İsmini vermek istemiyor); 17 Mart'ta İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesine, 18 Mart'ta Sosyal Güvenlik Kurumuna atandı.

Ankara(İsmini vermek istemiyor); 17 Mart'ta Çalışma Bakanlığına, 18 Mart'ta Danıştay Başkanlığına atandı.

M.D.; 17 Mart'ta Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına, 18 Mart'ta Milli Eğitim Bakanlığına atandı.

Batman (S.K.); 17 Mart'ta İçişleri Bakanlığına, 18 Mart'ta Milli Eğitim Bakanlığına atandı.

İstanbul (H.A.); 17 Mart'ta Adalet Bakanlığına, 18 Mart'ta İstanbul Üniversitesi'ne atandı.

M.K.; 17 Mart'ta Karayolları Genel Müdürlüğüne, 18 Mart'ta Gümrük Ticaret Bakanlığına atandı.

F.K.; 17 Mart'ta Soysa Güvenlik Kurumuna, 18 Mart'ta Gümrük Ticaret Bakanlığına atandı.