Mardin'in Dargeçit ilçesinde şehit düşen 4 polis memurundan Akif Hatunoğlu'nun Adana'daki cenazesinde acı vardı. Bayan polislerin teselli etmeye çalıştığı şehidin ablası Hatice Hatunoğlu, Erzurum’da bir şehit yakınının tutuklanmasına göndermede bulunarak, “Başbakan'a sesleniyorum, tutuklayın beni.” diye tepki gösterdi. Bunun üzerine polisler şehit ablasını sakinleştirmeye çalıştı.

Şehit cenazesinde vatandaşlar hükümete tepki gösterdi. Halkın çocuklarının öldüğünü söyleyen bir vatandaş, “Yazık değil mi, yemiyorlar, içmiyorlar, büyütüyorlar ondan sonra sal doğuya, öldürüyorlar, kendilerinin çocukları niye ölmüyor, yazık değil mi?” diye sordu.

Başka bir bayan ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alarak, “Tayyip kendi evladını götürsün askere, terörist kucağına. Ölen fakir ölüyor, zenginlerden ölen yok, hep fakir, günah. Tayyip oğlunu göndersin.” ifadelerini kullandı.

Çocuğunun silahla vurulduğunu dile getiren bir bayan ise adalet istedi. Çocuğunu vuran şahsın 1 gün hapiste yatmadığını ifade eden kadın, “Şehit kanlarıyla sulanan vatan topraklarında adalet istiyorum. Bu bir başbakan, cumhurbaşkanı, milletvekili çocuğu olsaydı ne olurdu, duymak istiyorum. Öldürün beni, atın beni, bu bir isyandır.” şeklinde konuştu.

Bayanlar, ‘Vatan sağolmasın, çocuklarımız sağolsun’ diye tepki gösterdiler.