Diyarbakır'ın Lice ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında teröristlerce bomba yüklü aracın patlatılması sonucu şehit olan Jandarma Başçavuş İsmail Yavuz'un, Manisa'nın Salihli ilçesi Kabazlı köyündeki baba evinde yas var.

Şehit Yavuz'un İzmir Bornova'ya tayini çıktığı, Bornova'da ev tutup eşyalarını taşıdığı ve bir hafta sonra İzmir'e geleceği öğrenildi. Şehit olan ağabeyi İsmail Yavuz ile göreve çıkmadan bir saat önce telefonla görüşen Balıkesir Erdek'te görevli kardeşi Deniz Astsubay Kemal Yavuz, babasına ağabeyinin göreve gittiğini söylememiş. Şehit Yavuz'n kız kardeşi Özlem Akkaya babasına sarılarak "Ben ağabeyime bir yıl önce sarılmıştım. Şimdi ben kime sarılacağım." diyerek gözyaşı döktü.

Şehidin eşi: Ben katlanırım ama küçük oğlum ölümün ne olduğunu bilmiyor

Şehit haberinin gelmesiyle, Salihli'nin Kabazlı köyündeki şehit evinin bulunduğu mahallede evler Türk bayrakları ile donatıldı. Salihli Belediyesi tarafından mahallede şehit evine giden cadde ve sokaklarda temizlik yapıldı. Şehit evinde başsağlığına gelenler için iki ayrı yerde taziye çadırı oluşturuldu. Şehidin babası Mehmet Yavuz, diğer oğlu Balıkesir Erdek'te görevli Deniz Astsubay Kemal Yavuz tarafından teselli edildi. Şehit Jandarma Başçavuş İsmail Yavuz'un 11 yaşındaki oğlu Mehmet Eren ise Aile ve Sosyal Hizmetler İlçe Müdürlüğü uzmanları tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. Baba Mehmet Yavuz, oğlunun bir süre önce tayininin çıktığını belirterek, "İsmail'in tayini çıkmıştı. 6 günü kalmıştı, şehit olmasaydı İzmir Bornova'ya gelecekti." dedi.

Şehidin evindeki acı yürekleri dağlarken, şehit Yavuz'un kız kardeşi Özlem Akkaya'nın babası Mahmet Yavuz'a sarılarak "Ben ağabeyime sarılalı bir yıl olmuştu. Ben bir daha ona ne zaman sarılacağım. Şimdi ben onun tabutuna mı sarılayım." diye ağlaması yürekleri burktu. Şehidin gözü yaşlı kardeşi astsubay Kemal Yavuz de ağabeyi ile göreve çıkmadan bir saat önce telefonla görüştüğünü söyledi. Kemal Yavuz, abisinin telefonla görüşmesinde kendisine, "Babamlara da söyleme benim iznim iptal oldu. Tayinler durduruldu." dediğini söyledi. Şehidin kardeşi Kemal Yavuz, ağabeyi ile en son dün telefon ile görüştüğünü ve kendisine göreve gideceğini söylediğini anlattı.Yaptığı telefon görüşmesini gözü yaşlı olarak anlatan Yavuz, "Bunlar senin karşına çıkamazlar, onlar delikanlı değil diyerek güldüm. 'Siz beni merak etmeyin. Babamlara da söyleme, benim iznim iptal oldu. Tayinler durduruldu, benim gelmem' dedi. Ben de babama nasıl söylerim, karakoldan çıkma, hasta ol, rapor al, sen gel yeter. Senelerdir hep doğudaydı, 'yeter artık' dedim. Hiç batı görmedi, gelmedi. Hep onu sürdüler." diye konuştu.

Şehit Jandarma Başçavuş İsmail Yavuz'un cenazesinin bugün akşam saatlerinde Salihli'ye getirilerek Devlet Hastanesi morgunda tutulacağı ve yarın öğle merkez Hamidiye Camii'nde askeri tören ve kılınacak cenaze namazının ardından Kabazlı köyü mezarlığında toprağa verileceği öğrenildi.

Öte yandan, AKP Salihli İlçe Başkanlığı tarafından şehidin baba evine gönderilen çelenk aile tarafından kaldırttırıldı. Şehit olan Jandarma Başçavuş İsmail Yavuz'un teröristlerce hain saldırıya uğramasının ardından, şehidin babası Mehmet Yavuz'un amcası Haydar Yavuz'un (85), evinde hayatını kaybettiği öğrenildi.