Çeşitli rekor denemeleri ile birçok başarıya imza atan sporcu Ali Bahçetepe, Muğla'da 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kapsamında iki dünya rekoru daha kırarak, Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeyi bir kez daha başardı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde tekvando dünya kırış şampiyonu Bahçetepe, iki rekor denemesi yaptı. 15 Guinness dünya rekoru ve 25 dünya tekvando kırış şampiyonluğuna sahip başarılı sporcu, ilk defa göğsüne koyulan 60x20x7 cm. ebadındaki 16 adet beton bloğu, balyozla en erken kırma rekorunu denedi. Bu dalda rekor, 7.32 saniyeyle Avustralyalı bir karateciye aitti. Bunu 6.32 saniyeyle kırarak yeni bir rekora imza attı. Ardından tek vuruşta 75x25x7 santimetrelik beton bloğu kırmayı denedi. Dev bir platformun üzerine çıkan Ali Bahçetepe, tek vuruşta 37 beton bloğu kırarak, kendisine ait dünya rekorunu da egale etti. İki rekor denemesini başarıyla geçen Bahçetepe, ismini Guinness'e bir kez daha yazdırdı.

Muğla Valisi Amir Çiçek ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, başarılı sporcuya plaket ve çiçek verdi. Vali Çiçek, yaptığı konuşmada bugün çok önemli bir rekorun kırıldığını belirterek, “18 Mart Şehitler Günü anısına Muğla’da bir kırış rekortmeninin çıkması, bizi ayrıca memnun etti. Biz vatanımızı, milletimizin gücüyle, imanıyla aldık. Rekortmenimizin gücü kalbinden geliyor. Daha nice rekorlar kıracağına inanıyorum.” dedi. Başkan Gürün de Ali Bahçetepe’nin Muğla’da bugüne yakışır yeni bir rekor kırmasından ötürü mutlu olduğunu dile getirerek teşekkür etti.

45 yıllık tekvandocu Ali Bahçeyaka, bugün iki dünya rekoru kırdığını belirterek, “Bu bizim Çanakkale şehitlerine armağanımız oldu fakat bu benim ilk armağan edişim değil. Sayısını hatırlamıyorum, 100'ü bulmuştur. En son 21 Mart 2013 tarihinde, 36 beton kırışını Datça’da kırmıştım. Yine şehitlerimize armağan etmiştim. Bugün de 37 blok kırdım. Üç beton kırışı rekoru bendeydi. Buna göğüs kırışını da ekledik. İlave edeceğim çok şeyler var.” ifadelerini kullandı.