Bursa'nın ilk vakıf üniversitesi olan Bursa Orhangazi Üniversitesi, Çanakkale şehitlerini anma programı düzenledi. Üniversitenin konferans salonunda gerçekleştirilen organizasyon saygı duruşu ve Çanakkale belgeseli ile başladı.

Etkinlikte konuşan Bursa Orhangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep İleri, birlik ve beraberliğin altını çizerek, “Bizim her günümüz tarihi bir gün, her günümüz kendi ruhumuzun heykelini dikme günü. Çanakkale’leri unutmayalım, kalbimizin, beynimizin bir yerinde dursun. Birbirimizi Türk’ü, Kürt’ü ile Laz’ı ile Çerkez’i ile Boşnak’ı ile kimle yaşıyorsak milli ruhumuzu, milli vatandaşlığımızı kaybetmeden birlik olmanın, Çanakkale’nin tam günleri olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Çanakkale türkülerinin söylenip şiirlerinin okunmasının ardından, Bursa Orhangazi Üniversitesi Öğr. Gör. Emekli Kurmay Albay İsmail Soygeniş Çanankkale’yle ilgili bir sunum yaptı. Vazife şuuru üzerinde duran Kurmay Albay İsmail Soygeniş, vazife şuurunun iyi anlamak gerektiğini söyleyerek, Çanakkale kahramanlarından olan Mehmet Muzaffer’i örnek gösterdi. Soygeniş, konuşmasının ilerleyen bölümlerinde, ‘’Japonlar nasıl öğrencilerini Hiroşima’ya götürüyorsa bizler de Çanakkale’ye götürmeliyiz.’’ diyerek sözlerini bitirdi.

YABANCI ÖĞRENCİLERE BUĞDAY ÇORBASI VE ÜZÜM HOŞAFI

Salondaki programın ardından, Bursa Orhangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep İleri, Çanakkale fotoğraf sergisinin açılışını yaptı. Birçok fotoğrafın olduğu sergi yoğun iligi görse de üzüm hoşafının yerini alamadı. Gelenlere Çanakkale askerlerinin menüsü olan üzüm hoşafı ve buğday çorbası ikram edildi. Yabancı öğrencilerin de katıldığı program yemek ikramının ardından sona erdi.