18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100'üncü yıl dönümü münasebetiyle Amasya’da tören düzenlendi. Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin ve beraberindeki heyet Garnizon Şehitliği’ne çelenk bıraktı.
Törene, Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ufuk Aras, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Amasya Üniversitesi Rektörü Metin Orbay, şehit aileleri ve gaziler katıldı.
Anıt Özel Defteri'ni imzalayan Vali Çomaktekin, "Gözünü kırpmadan can veren şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyoruz. Ne mutlu Şehitlerimize ki her askerin ulaşmak istediği yüce makama ulaştılar. Tarih boyunca istiklal ve bağımsızlığını milli birlik ve bütünlüğünü her şeyin üstünde tutan milletimiz, hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmemiş, canından aziz bildiği kutsal vatan topraklarını hedef alana her türlü saldırıyı canı pahasına korumasını bilmiş, özgürlük ve bağımsızlık mücadelesi veren diğer devletlerinde ilham kaynağı olmuştur.” dedi. Konuşmanın ardından şehit mezarlarına çiçek koyan protokol üyeleri, Müftü Yardımcısı Adem Ayrancı tarafından yaptırılan duaya iştirak etti. Daha sonra Vali Çomaktekin ve beraberindeki heyet Bingöl’de şehit düşen Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu’nun mezarını ziyaret etti.