Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde Eshab-ı Kehf Gönül Elçileri, Afşin Eshab-ı Kehf külliyesinde sabah namazı sonrasında ülkede son günlerde yaşanan terör saldırılarının bitmesi ve şehitler için dua edip mevlit okuttu.

Afşin’de Eshab-ı Kehf Gönül Elçilerinden oluşan yaklaşık 60 kişilik grup, sabah namazı sonrasında Kur'an-ı Kerim okuyup dua etti. İlçe Müftüsü Yakup Yıldırım’ın yaptığı duada ülkede son günlerde yapılan terör saldırıları ve ülkeyi parçalamaya yönelik yapılan girişimlerin defi için dua edildi. Birlik ve beraberlik adına bir araya geldiklerini belirten Yıldırım, sabah namazı sonrasında yapılan duada PKK'ya lanet okudu, kahrolmasını istedi. "Onların ellerini kır, kurut Yarabbi! Bunları destekleyenleri helak eyle, kahreyle Yarabbi!" diye dua eden Yıldırım, PKK'ya para ve silah yardımında bulunan dış güçlerin de birbirlerine düşmesini istedi.

Eshab-ı Kehf Gönül Elçileri Sözcüsü Cafer Güneş, önce ilçede sonra tlkede birlik ve beraberlik adına bir araya gelindiğini, gönül dostları denilen Eshab-ı Kehf önünde dua ettiklerini belirtti. Güneş, "Ay Yıldızlı Türk bayrağımızın gönderden inmemesi, Ezan-ı Muhammedi'nin susmaması, bu vatan uğruna şehit olmuş polis ve asker kardeşlerimizin ruhu için elimizden Allah'a yalvarmak, dua etmek geliyor. Bu vatan için şehit olmuşların ruhları için 3 İhlas ve bir Fatiha okuyalım. Dualarımızı, vatanımızın bekası uğruna aziz topraklarımız için şehit olmuş asker ve polis kardeşlerimizin ruhlarına hediye eyledik. Vasıl eyle Ya Rabbi. Kahraman ordumuzu karada, denizde ve havada daima muzaffer eyle Ya Rabbi. Akıtılan gözyaşları, yapılan dualar ve okunan Kur'an-ı Kerim'ler hürmetine bu şehitlerimizi en güzel mertebeyle mertebelendir. Ya Rabbi bu ülkenin içerisinde veya dışarısında bulunan düşmanlarımızı, bu ülkeyi bu hale getirenleri kahrın ve gazabın ile perişan eyle Ya Rabbi'" şeklinde dua ederek, " 'İslam'da sen-ben', bölüşme ve ayrışma yoktur. Birlik ve beraberlik vardır. Türk milleti duyarsız kalmayacaktır. Bu belaları en kısa zamanda def edeceğiz" diye konuştu.

Yapılan duaya hep birlikte "Amin" diyen gönül elçilerine süt ve simit ikram edildi. Program sonrasın da şehitler adına gönül elçilerinden 10 kişi 8 km'lik bayrak koşusu yaptı.
Programa İlçe Kaymakamı Ali Edip Budan, İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Mehmet Demir, Askerlik Şube Başkanı Üstğ. Hüseyin Orçun Ateş, İlçe Emniyet Müdürü Recep Emol, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.