Terör saldırılarında hayatını kaybeden güvenlik görevlileri için Fatih Camii'nde gıyabi cenaze namazı kılındı. Eyleme katılan grup, edilen dua sonrası olaysız dağıldı.

Anadolu Gençlik Derneği İstanbul Şubesi öncülüğünde Fatih Camii'nde toplanan bir grup, yatsı namazını müteakiben gıyabi cenaze namazı kıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan protestoda "Müslümanlar kardeştir" sloganı atıldı. Anadolu Gençlik Derneği İstanbul Şubesi Başkanı Ali Uğur Bulut, cami avlusunda toplanan kalabalığa hitaben kısa bir konuşma yaptı. Yaşanan süreci planlayanların üzüntünün kontrolsüz bir öfkeye dönüşmesi ve ülkenin kaosa sürüklenmesini hedeflediğini belirten Bulut, "Süreci işletenler Büyük Ortadoğu Projesi'nin sahipleridir. İstenilen Irak'ta ve Suriye'de yaşanılan olayların aynısının Türkiye'de de yaşanılmasıdır. Aklıselim sahiplerinin, kanaat önderlerinin ve temsil yeteneği olan tüm kişilerin bu süreci doğru okuması gerekir. Olaylar kontrolden çıktıktan sonra yaşanılan acılar ve kayıplar çok daha büyük boyutta olacaktır" şeklinde konuştu.

Vatandaşları aklıselim ile hareket etmeye davet eden açıklamanın ardından gıyabi cenaze namazı kılındı. AGD İstanbul Şube Başkan Yardımcısı Yunus Genç'in ettiği duanın ardından grup olaysız dağıldı.

VATAN CADDESİ TRAFİĞE KAPATILDI

Bu arada, aynı saatlerde terör saldırılarını protesto etmek isteyen bir grup araç sürücüsü, Vatan Caddesi'ni kısa süreliğine trafiğe kapattı. Bazı vatandaşların yaya olarak katıldığı protesto kısa süre sonra sona erdi.