İzmir’de şehitler için bir araya gelen Türkiye Kamu Sen üyeleri Türk bayraklarıyla yürüyüş düzenledi. Türkiye Kamu Sen İzmir İl Temsilcisi Ahmet Doğruyol, "2002 de neredeyse sıfır noktasına gelen terörün bu gün geldiği yer ciğerimizi yakmaktadır." dedi.

Türkiye Kamu Sen İzmir İl Temsilciliği üyeleri Basmane Tren Garı önünde ellerinde Türk bayraklarıyla toplandı. Grup, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’, ‘Ne mutlu Türküm diyene’, ‘Türk kürt kardeştir ayrım yapan kalleştir’, ‘Polise uzanan eller kırılsın’ sloganları atarak Konak Meydanına yürüdü. Burada gruba hitap eden Türkiye Kamu Sen İzmir İl Temsilcisi Ahmet Doğruyol şunları söyledi:
“Gün geçmesin ki, bir şehit haberi almayalım, gün geçmesin ki, bir terör saldırısı duymayalım keşke yıllardan bu yana ifade ettiğimiz terörle müzakere olmaz, mücadele olur, bizim Kürt sorunu diye bir sorunumuz yok, terör sorunumuz var. Kürt sorunu diyerek devletine bayrağına sahip çıkan Kürt kökenli vatandaşlarımız ötekileştiriyorsunuz haykırışlarımızı birileri duysaydı. Ancak 2002 de neredeyse sıfır noktasına gelen terörün bu gün geldiği yer ciğerimizi yakmaktadır. Bu güne dek teröre şehit verdiğimiz yaklaşık sekiz bin asker, polis, korucu ve son günlerde ki, 55 şehit terör politikalarımızın ne kadar yanlış olduğunu ortaya koymaktadır.”

Doğruyol, “Her gün şehit verdiğimiz şu ortamda, hepimiz Ermeni’yiz diyenler, hepimiz Berkin Elvanız, hepimiz Rabia’yız diyenler neden bugün meydanlarda hepimiz askeriz, hepimiz polisiz, demiyorlar. Dilleriniz boğazınıza mı kaçtı.” diye konuştu.

Şehitler için okunan duanın ardından polislere çiçek ve Türk bayrağı hediye edildi. Grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.