Çorum Belediye Meclisi tarafından alınan karar doğrultusunda, Şehitlik yanındaki 38 bin metrekarelik ağaçlandırma alanı imara açıldı. Ayrıca şehir stadyumu ve yanındaki spor tesisleri yıkılarak yerine konut yapılacak.

Çorum Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı toplantısı yapıldı. 27 maddelik toplantı gündeminin 25 maddesini imar konuları oluşturdu. Toplantıda, geçmiş yıllarda tartışma konusu olan 38 bin metrekarelik ağaçlandırma alanının 8 yıl aradan sonra yeniden imara açılması görüşüldü.

2008’DE İMARA AÇILMA TEKLİFİ AK PARTİ VE CHP'NİN OYUYLA REDDEDİLMİŞTİ

Kentin akciğerlerinden biri olarak görülen Bahabey Çamlığı eteklerindeki ağaçlandırma alanı, Ocak ve Mart 2008’de yine Belediye Meclisi’nin gündemine gelmiş, ancak imara açılma teklifi AK Parti ve CHP'li üyelerin oyuyla reddedilmişti. Çoğunluğu AK Partili üyelerin oluşturduğu yeni meclis, Şehitlik yanındaki söz konusu alanın 8 katlı yapılaşmaya açılmasına oy çokluğu ile izin verdi.

Kamuoyunda Metropol arsası olarak bilinen 38 bin metrekare arsanın 20 bin metrekarelik kısmının belediyeye geçtiğini açıklayan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum’da benzer şekilde bulunan arsaların sorunlarını çözdüklerini, söz konusu alanla ilgili yaklaşımlarının da aynı olduğunu söyledi.

CHP’li İmar Komisyon üyelerinin 'uygun değildir' şerhi düştüğü rapor, meclisin onayına sunuldu.

CHP Meclis Üyesi Özgür Kılıç, gelinen noktaya çok üzüldüğünü, Şehitlik Anıtı’nın yanında konut alanının olmasının uygun olmadığını ifade etti.

STADYUM VE SPOR TESİSLERİNİN YERİNE KONUT PROJESİ

Belediye Meclisi’nde tartışılan bir diğer konu ise, Dr. Turhan Kılıçcıoğlu Stadyumu ve çevresindeki spor tesislerinin yerine yapılacak konut projesi oldu. MHP Belediye Meclisi üyesi Ali Beyaz, stadyumun yıkılarak yerine konut yapılmasını doğru bulmadıklarını söyledi.

Stadyumun yıkıldıktan sonra sosyal ve kültürel alan olarak halkın hizmetine sunulmasının daha doğru olduğunu ifade eden Beyaz, konut için şehrin merkezinde değerlendirilecek bir çok alan bulunduğunu hatırlattı. Beyaz, imara açılan alanda 2 bin konut yapılması ile birlikte alt yapı ve trafik gibi sorunların ortaya çıkacağını da sözlerine ekledi.

Stadyum yeri ile ilgili tartışmalara cevap veren Başkan Külcü, stadyumun yıkılması ile birlikte çok büyük bir gayrimenkulün ortaya çıkacağını söyledi. Stadyumun mülkiyetinin belediyeye ait olmadığını belirten Külcü, 12 Ağustos’ta satış ihalesinin yapılacağını söyledi. Külcü ayrıca stadyumun yerine yapılacak konut sayısının bin 200 olacağını belirtti.

Stadyum yerine yapılacak konut projesine bir tepki de Saadet Partisi’nden geldi. Partinin Merkez İlçe Başkanı Orhan Sakınmaz, spor tesisinin yıkılması halinde yerine konut yapılmaması gerektiğini söyledi. Sakınmaz, “Çorum şehir stadımızın ve spor tesislerinin olduğu yerlerin yıkılarak, halk dilinde 'yap-sat' mantığıyla hareket etmek tam bir acımasız kapitalizmin şehirleşme anlayışıdır. Güzel şehrimiz Çorum’a bu zihniyet yakışmamaktadır. Zaten sayın belediye başkanımızın da bu projenin içine sinmediği yaptığı açıklamadan da anlaşılmaktadır. O halde gelin bu konut projesinden vazgeçin Çorum için iyi ve güzel olanı seçin.” dedi.