Bayramın ilk gününde şehitlik ve mezarlıklar ziyaretçilerle doldu. Yakınlarının mezarları başında Kur'an okuyup dua eden vatandaşlar, yaşadıkları hüznü dile getirdi.

Ramazan Bayram’nın ilk gününde sabah saatlerinden itibaren şehitlikler ziyaretçi akınına uğradı. Vatandaşlar Edirnekapı’daki şehitlikte dua edip Kur’an okudu. Hüzünlü olduklarını söyleyen şehit yakınları kabirlerin bakımını yaptı, çiçekleri suladı. Aileleriyle birlikte gelen minik ziyaretçiler de kabirlerdeki çiçeklere su döktü.

2012 yılında Şırnak’ta şehit olan arkadaşının kabrini ziyaret eden Mertcan Ünlü, “Neler söyleyelim ki kardeşimizle her bayram bir yanımız eksik bir şekilde bayramlaşıyoruz. Mahalleden arkadaşımdı. Bayramlarda her zaman geliyoruz. Sadece bayramlarda değil her zaman yanında olmaya çalışıyoruz. Biz onu buraya bıraktık bir yanımız her zaman eksik. Her zaman da eksik olarak kalacak. Bize bayramlar sevinç günü değil. Allah’ın her günü mübarek ama bize normal bir gün gibi geliyor artık. Onları buraya düşürenler utansın. Şehitlik çok güzel ve kardeşimize de yakışan bir şey. O kendini kurtardı. Ama bunu yapanlar dışarıda istedikleri gibi geziyorlar.” ifadelerini kullandı.

Gazi olduğunu belirten Ömer Günal da “Şehit yakınım yok, burada yatan kardeşlerimize, ağabeylerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum. Memleketim Samsun’a gitmeden önce, bayramdan önce, birinci günü ve sonrasında buraları ziyaret ederim.” diye konuştu.

Ailesi ve akrabalarından önce şehitliğe geldiğini anlatan Günal, “Dördüncü derece gazi olduğum için gelirim, ziyaretimi yaparım. Onların yerinde ben de olabilirdim. Kelimeler boğazımda düğümlendiği için söyleyecek bir şey bulamıyorum.” dedi.