Antalya'da polis şehitliğinde bayrakları indirip, nöbetçi askerleri ölümle tehdit eden bir kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Olay, Konyaaltı ilçesindeki Uncalı Mezarlığı içerisinde bulunan şehitlikte meydana geldi. Öğle saatlerinde şehitliğe gelen bir kişinin bağırarak mezar başlarındaki Türk Bayrağı'nı indirdiğini gören nöbetçi askerler şahsı ilk olarak uyardı. Şahsın askerleri 'sizin ölümünüz benim elimden olacak' diye tehdit ve hakaret etmesi üzerine askerler tarafından şahıs etkisi hale getirildi.

Güvenlik görevlilerin de müdahalesiyle kelepçelen şahıs olay yerine gelen jandarma ve polis tarafından gözaltına alındı. Olay yerinin polis bölgesi olması nedeniyle polis merkezine götürülen ve isminin Cengiz Sarı olduğu öğrenilen şüphelinin sorgusu devam ediyor.

Öte yandan, Sarı'nın daha öncede aynı mezarlıkta bulunan bir Türk Bayrağı'nı çaldığı, bu bayrağın da üzerinde ele geçirilerek polise teslim edildiği öğrenildi. Sarı'nın, zaman zaman şehitliğe gelerek nöbetçi askerlere de sözlü tacizde bulunduğu iddia edildi.