Mersin’in Silifke ilçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı kutlama etkinleri Kıbrıs Barış Harekâtı Şehitleri Hatıra Ormanı’nda bulunan tank, zırhlı araç ve toplar bakıma alındı.
Geçen yıl aralık ayında Toroslar ile Silifke Belediyesi’ni karşı karşıya getiren, önce Toroslar’da yapılan Rauf Denktaş parkına götürülen, daha sonra da Kıbrıs Şehitliği’ne geri getirilen askeri araçların boyama çalışmaları ve çevre düzenlemesi yapılıyor.
Belediye Başkanı Mustafa Turgut, Çanakkale Zaferi’nin 100. yıldönümü kutlamalarının şehitlikte yapılacağını kaydetti. Burada bulunan tank ve savaş araçlarının bakımını yapıp 18 Mart’taki törenler için hazır hale getirdiklerini ifade eden Turgut, “Töreni şehitlikte yapacağız. Çanakkale Zaferi Türk tarihinde kurtuluş tarihinde çok önemli bir yere sahip. Sadece o zaman boğazların savunması anlamında değil, daha sonra getirdiği süreç ve bizim Kurtuluş Savaşı’nı kazanmamızda çok önemli bir rol oynamıştır. Hem İstanbul’un işgalini engellemiş hem de Rusya ile itilaf devletlerinin bağının kopmasına sebep olmuştur. Daha sonra da Kurtuluş Savaşı’yla zaferi biz kazandık. Tabi bunun ne kadar önemli olduğunu göstermemiz açısından törenleri nerede yaptığımız da önemli. 18 Mart törenini şehitlikte yapacağız. Götürülmeye çalışılan daha sonra getirdiğimiz tankı ve diğer savaş araçlarımızı hazırladık. Bunun yanı sıra şehitlikte çiçeklendirmeler yapılıyor ve törenlere en iyi şekilde hazır hale gelecek. Bugünün anlam ve önemini hemşerilerimizle birlikte hep beraber yaşayacağız.” dedi.