İstanbul’da cadde ve sokaklar, ilkbahar ve yazın gelişiyle birlikte çiçek açıyor. Kadın işçilerin diktiği çiçekler, kentte güzel görüntüler oluşturuyor.

Büyükçekmece Belediyesi bünyesinde çiçek dikimiyle görevlendirilen kadınlar, aile bütçelerine katkı sağladığı için hem çalışmaktan hem de çiçekle ilgilendikleri için memnuniyet duyuyor.

Bahar ve yaz mevsimi İstanbul’da özellikle büyük cadde ve sokaklarda rengarenk görüntülere sahne oluyor. Lale ve farklı türlerdeki çiçekler, motifler oluşturacak şekilde park, bahçe ve yol kenarlarındaki yerini alıyor. Şehre güzellik ve estetik katan bu görüntüleri oluşturan ekibin arkasında kadınların da birebir emeği var.

‘Şehri güzelleştiren eller’ sloganıyla kadınları çiçeklendirme çalışmalarında aktif olarak görevlendiren Büyükçekmece Belediyesi, kadınlara iş imkanı sağlıyor. Hem dikim, hem de bakım için görevlendirilen kadın işçiler, aile bütçesine yaptıkları katkıdan dolayı duydukları memnuniyeti dile getiriyor. Kadınlar, bildikleri bir işi yaptıkları için zorlanmadıklarının da altını çiziyor.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, kadın işçilerin bu işi zevkle yaptıklarını belirterek, emekleri için teşekkür etti. Akgün, kadın işçilerin park, refüj ve bahçelere özel bir estetik kazandırdığını da sözlerine ekledi.