Erzurum Şeker Fabrikası'nda 30 yıla yakın muvakkat(geçici) olarak çalışan 133 işçi kadro bekliyor.

Şeker İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Metin Keskin, sendika üyesi işçiler ile Şeker Fabrikası'nda düzenlediği basın toplantısında, kadro verilmesini istedi. Keskin, fabrikada toplam 430 işçinin çalıştığını ancak şeker pancarı alım dönemi olmadığı için 133 geçici işçinin, revizyon(bakım- tamirat) kapsamında 22 gün süre ekim ayına kadar işsiz kaldıklarını söyledi. ralarında 30 yıllık geçici işçilerin bulunduğunu 133 geçici personele kadro tahsis edilmesini isteyen Keskin, bu konuda atılacak her türlü adımı destekleyeceklerini ifade etti. Kalifiye nitelikteki muvakkat işçilerin kadro beklediği sırada KPSS puanı ile ülke genelinde 480, Erzurum Şeker Fabrikası'na İŞKUR üzerinden 7 işçinin alımının yapıldığını aktaran Keskin ancak yaptıkları itirizlar üzerine bu alımlardan vazgeçildiğine işaret etti.

Şeker İş Şube Başkanı, şunları söyledi: "Muvakkat şeker işçileri yılın 4 ayı çalışıyor. Şeker pancarı alım döneminde iş yoğun olursa bu süre 6 aya ulayabiliyor. Fabrikamızdaki 133 geçici işçinin çoğu kalifiye nitelikle ve 30 yıldır çalışıyor. Bu insanların mezarda emekli olmaması için kadro talebinde bulunuyoruz. Devlet bu geçici işçileri kadrolu yapsın ondan sonra KPSS ile fabrikamıza ne kadar çalışan lazımsa alsın, biz bunu destekleriz. Ancak muvakkat işçiler dururken KPSS ile işçi alımı çalışma barışını ve iş adaletini bozar."

29 yıldır Erzurum Şeker Fabrikası'nda muvakkat işçi olarak çalıştığını ve her yıl kadro umudunu yitirdiğini belirten 55 yaşındaki Zinnur Kaçan, "5 çocuğum var. 29 yıldır muvakkat işçi olarak yılın en fazla 6 ayı çalışıyorum. Emekli olabilmem için gün ve prim miktarım yetersiz. Böyle giderse emekli olamadan bu dünyadan göçüp gideceğim. 29 Yıldır ülkeme, çiftçiye, çalıştığım fabrikaya kalifiye eleman olarak hizmet ediyorum. Benim gibi onlarca arkadaşım var. Bizler sadaka ve merhamet değil, kadro istiyoruz." şeklinde tepkisini dile getirdi.