Elazığ emniyeti tarafından kaçak sigara ve uyuşturucu operasyonları yapıldı. Yapılan operasyonlarda kaçak sigara ve uyuşturucu ele geçirildi. Operasyonlar sonucunda 336 gram metamfetamin, 305 gram eroin ve 6310 paket kaçak sigara ele geçirildi. Ele geçirilen kaçak sigaraların bir kısmının küp şeker ve hurma paketlerinin arasında saklanması dikkat çekti. Operasyonlarda biri yabancı uyruklu olmak üzere dört kişi gözaltına alındı.

Elazığ Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada şöyle denildi: ”Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele(KOM) Şube Müdürlüğü tarafından, uyuşturucu madde ve gümrük kaçağı sigara ticareti yapan şahısların yakalanmasına yönelik yapılan planlı operasyonlar kapsamında, bir araçta yapılan aramada, aracın doğal boşluğu içerisine gizlemiş poşet içerisinden 336 gr metamfetamin maddesi, aynı gün gerçekleştirilen başka bir operasyonda; bir araçta yapılan aramada çanta içerisinden 26 fişek halinde 305 gr eroin maddesi ele geçirildi.”

Farklı iki operasyonda toplamda 6310 paket kaçak sigaranın ele geçirildiğini belirten açıklamada, ”Ekiplerimiz tarafından yapılan operasyonda bir araçta yapılan aramada küp şeker içerisine ve hurmaların arasına gizlenmiş şekilde 710 paket kaçak sigara ve gerçekleştirilen ikinci operasyon kapsamında ise bir araçta yapılan aramada 5 bin 600 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler ilimiz adli makamlarına mevcutlu olarak sevk edilmiştir.” denildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.