DİSK-Gıda İş Genel Sekreteri Seyit Aslan, Hopa'da yaşanan sel felaketinin, yetkililerin acizliğini ve rantın oluşturduğu felaketi bir kez daha ortaya koyduğunu söyledi.

Aslan, Artvin'in Hopa ilçesi'nde meydana gelen ve 8 kişinin hayatını kaybettiği sel baskını sonrası yazılı açıklama yaptı. Aslan, açıklamasında şunları kaydetti: "Karadeniz’in derelerini, yaylalarını ranta açan, her yanı kalbura çeviren anlayışın sonucu Hopa'da 8 yurttaşımız hayatlarını kaybetmiş, onlarcası yaralanmış, vatandaşlarımız sel sularına kapılarak kaybolmuşlardır. Evler, araçlar ve sokaklar, tanınmaz hale gelmiştir. Elektrik ve suların kesik olduğu Hopa'ya üzerinden bir gün geçmesine rağmen ne yazık ki halen devlet ve yetkili kurumlardan bir yardım ulaşmış değil."

Bölgedeki vatandaşların kendi imkanlarıyla selin yaralarını sarmaya çalıştığını ifade eden Aslan, şöyle devam etti: "Söz konusu devletin üst düzey yetkilileri olunca, yüzlerce güvenlik kuvvetini, aracı, gereci bölgeye sevk ederek koruma altına alan ceberrut anlayış; sıra halka gelince tam bir vurdumduymazlık ve aymazlık içinde oluyor. Rant uğruna derelerin yataklarının yönünü değiştiren, denizi doldurup otoban yapan, şimdi ise yeşil yol adı altında yaylaları talana açmak isteyen zihniyet bu felaketin sorumlusudur. Bu zihniyeti yakından tanıyoruz. Savaşta, iş cinayetlerinde, yaşanan doğal afetleri rant nedeniyle katliama çeviren bu anlayışı lanetliyoruz. Bir an önce, bölgede doğal afet ilan edilmeli, başta Hopa olmak üzere yaşanan sel baskını nedeniyle zarar gören tüm yurttaşlarımızın zararı karşılanmalıdır. Bir kez daha yaşanan felaket nedeniyle, yaşamlarını yitirenlerin ailelerine baş sağlığı diliyor ve Karadeniz halkının acılarını paylaşıyoruz."