Yozgat İl Özel İdaresi ve (DSİ) tarafından köylerde sel ve su taşkınlarının önüne geçilmesi için dere ıslah çalışmalarına başlandı.

Yerköy İlçesine bağlı Orhan Köyünde bahar aylarında ve yazın etkili olan sağanak yağış sonrası sel baskınlarının yaşandığı dere yataklarında ıslah çalışması yapıldı.

Orhan Köyü Muhtarı Talip Bozkurt, bahar ve yaz aylarında etkili olan sağanak yağış sonrası sel taşkınları sebebiyle ekili tarım alanlarının zarar gördüğünü söyledi. Bozkurt, “Köyümüz konumu itibariyle dağların eteklerinde yer alıyor. Bu sebeple dağlardan eriyen kar suları ve yağan yağmur derelerde taşkınlığa sebep oluyor ve ekili tarım alanlarımız zarar görüyordu. Bu kapsamda su altı deresi ve çayır mevkisinde dere ıslah çalışması yapıldı. Şimdi dere ıslah çalışmasının tamamlanmasıyla artık sel suları dere yatağında akarak ekili tarım arazilerine her hangi bir zarar vermeyecek. Ben bu vesile ile başta Sayın Valimiz Abdulkadir Yazıcı’ya, Yerköy Kaymakamı Nevzat Şengök’e, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muammer Yanık'a, Yerköy Özel İdaresi Müdürü Veysel Koçak’a ve il genel meclisi üyelerine teşekkür ederim." diye konuştu.