CHP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Öztürk, 3 aya yakın süre önce ilçede meydana gelen sel felaketinde mağdur olan esnaf, işyeri, konut, araç ve tarım arazisi sahiplerinin zararlarının karşılanmadığını söyledi.

Hasar tespit komisyonunun çalışma sonucunda Manavgat'ta toplamda 58 milyon lira maddi zararın olduğunu belirten Öztürk, siyasi iktidarın, üç aya yakındır mağdur olan esnafa, konut, araç, işyeri sahibi ve mahsulü zarar gören çiftçiye zararının karşılamamasının üzüntü verici olduğunu kaydetti.

Sel felaketi sonrası Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu ile Antalya Milletvekilleri Deniz, Baykal, Osman Kaptan, Yıldıray Sapan, Gürkut Acar ve Arif Bulut'un Manavgat halkına geçmiş olsun ziyaretinde bulunduğunu belirten Öztürk, partilerinin Antalya milletvekillerinin TBMM'de zararın net bir şekilde ortaya çıkması için araştırma komisyonu kurulmasını istediğini, bu bağlamda milletvekillerine zararla ilgili dosya sunumu yaptıklarını söyledi.

Manavgat'ta başta Parekende, Taşağıl, Denizyaka, Denizkent, Çakış, Büklüce ve Bereket mahalleleri olmak üzere 28 mahallede 7 bin 500 dekar pamuk, yer fıstığı, susam ve mısır arazisinin zarar gördüğünü belirten Öztürk, "Siyasi iktidar, kendileri için para bulurken iş sel felaketinde mağdur olan esnaf, işyeri sahibi, konut, ticari işletme, araç ve çiftçi olunca para bulamıyor. Sel felaketinde bine yakın esnaf zarar gördü. 300 çiftçinin binlerce dönemi arazisindeki mahsulü zarar gördü. Çiftçinin toplam zararı 16 milyon 500 lira. Dükkan sahibi sezon öncesi zararının karşılanarak işyerini turizme hazır hale getirmek istiyor. Çiftçide zararının karşılanarak arazisine yeni ürün ekmek istiyor. Siyasi iktidar, istediğinde istediği yere para buluyor. İş mağdur olan zarara uğrayan esnaf ve çiftçiye gelince para olmuyor." diye konuştu.