Terme'de 28 gün önce yaşanan sel felaketinden zarar gören vatandaşların mağduriyeti devam ediyor. Kuşladere mahallesinde yaşayan aileler evlerinin yolu olmadığı için araçları mahsur kalmış durumda.

Samsun’un Terme ilçesine bağlı Evci Kuşla dere mevkiinde yaşayan vatandaşlar 1 Ağustos gecesinde etkili olan sel felaketi nedeniyle mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor. Dereden gelen sel nedeniyle mahallenin yolu tamamen yok olurken, bazı bölgelerde de heyelanlar devam ediyor. Evlerinin önünde olan araçlarını kullanamayan vatandaşlar, yürüyerek geçtikleri zorlu yoldan sonra seferi 15 TL olan ticari taksiye binmek zorunda kalıyor. Bir an önce eski yollarına kavuşmak isteyen mahalle sakinleri, kendilerine uzanacak yardım eli bekliyor.

Yaz tatili için memleketinde evine gelen Orhan Kumbasar, şunları kaydetti: “Evime gittim ama aracım orda mahsur kaldı, tatilim iznim bitmek üzere ama 28 gündür hala yolumuzun yapılmasını bekliyoruz. Kimse evinin önünden aracını çıkartamıyor elimizde yüklerle 1 buçuk kilometreden fazla yolu yürümek zorunda kalıyoruz. Yolu geçtikten sonra birde Evci merkeze inebilmek için seferi 15 liradan taksi çağırıyoruz, dönüşte de aynı sıkıntıyı yaşıyoruz. Kapımızda aracımız varken hem cebimizden 30 lira para çıkıyor hem de zorlu yoldan yürüyerek geçmek zorunda kalıyoruz. Şimdi tatilim bitti, gitmem lazım ama yol olmadığı için aracımı çıkartamıyorum aracım orada mahsur kaldı. Yetkililerden yolumuzun yapılmasını ve mağduriyetimizin giderilmesini istiyorum.”

'YILLARDIR KULLANDIĞIMIZ YOL YOK OLDU'

70 yaşında olan Bahtiyar Köksal isimli mahalle sakini ise şu ifadeleri kullandı: "Emekli oldum ve 20 yıldır köydeki evimde yaşıyorum, her gün kullandığım yolu sel aldı, götürdü. Deredeki taşı yola koydular, yol yaptılar ama ne araç gidiyor, ne yaya. Düzgün bir yol istiyoruz düzgün bir yol. Yol yok diye bahçeye çalışmaya işçi gelmiyor. Fındık bahçelerimize işçi getiremiyoruz, işçiler 'yol yok' diye geri kaçıyor. Araç geçemediği için işçiler de yürümek istemiyor. Eşim böbrek hastası kontrolü var hastaneye nasıl götüreceğim diye endişe ediyorum. Kapımda aracım var ama yolumuz yok. Yaya yürürken bile zorlanıyoruz. Topladığımız fındık için patoz çağırdık, yolu gören patozcu bu yoldan geçilmez diyerek geri döndü. Fındığımızı nasıl dövdüreceğiz biri bize yardım etsin yolumuzu yapsın, belediyeye dilekçeler sunduk yolunuzu yaptık dediler ama araçta gitmiyor traktörde şimdi biz ne yapalım 28 gündür yol bekliyoruz, yardım istiyoruz.”

'FINDIK BAHÇEDE KALDI YOL İSTİYORUZ'

1930 yılında dedesinin buralara ev yaptığını ve kendisinin de burada doğduğunu söyleyen Kazım Demir, “Belediye yol yaptı ama kimse geçemiyor yaptığı yoldan, dedelerimiz de buralarda yaşamış biz fındıkla geçinen insanlarız havalar yağış gidiyor işçilerimiz yoldan gelmiyor, fındığı toplatamazsak biz çok mağdur oluruz. 12 ay biz bu fındıkla geçinen insanlarız, topladığımız fındığı patoza vereceğiz, patoz da gelmiyor topladığımız fındığı ne yapacağız mağdur oluyoruz. Fındık bizim ekmek kapımız şimdi mağdur olduk, 10 hane var bu tarafta herkesin sıkıntısı yol mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz.” dedi.

'28 GÜNDÜR YOL BEKLİYORUZ'

"Ekonomik gücümüz yok ki yolu biz kendimiz yaptıralım." diyen mahalle sakini Ayhan Güler (55), şöyle konuştu: “Sel felaketinden bu tarafa yol bekliyoruz. Topladığımız fındık bahçede kalıyor harmana götüremiyoruz. Bahçelere harman yaptık bu sefere de patoz götüremiyoruz, iki arada bir dere de kaldık. Pazara gitmek ayrı bir dert, pazardan aldığını eve götürmek ayrı bir dert yorulduk artık araçlarımız mahsur kaldı biz eski yolumuzu geri istiyoruz. Hastamız olsa sırtımızda götüreceğiz, sırtta da bu yol gidilmez ki seli bizde yapmadık, afetin önüne de duramayacağımıza göre devletimizden yolumuzu yapmasını istiyoruz. Mahalle sakinleri olarak yol sorunumuzun çözülmesini istiyoruz.”