Bursa’da akşam saatlerinde aniden bastıran yağmurun sele dönüşmesi sonucu okulda mahsur kalan görevliler, oyları sayarak dışarı çıktı.

Akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış, merkez Yıldırım ilçesinde birçok mahallede sele neden oldu. Fidyekızık Mahallesi'nde ise dere yatağının taşması sonucu mahalle, sular altında kaldı. Taşları ve kayaları önüne katan sel, yollardaki araçları da Fidyekızık İlkokulu’nun bahçesine sürükledi. Bahçe duvarını yıkan sel sularının sürüklediği 30 civarında otomobilideki sürücüler güçlükle kurtarıldı.

OYLAR SAYILDI, ÇUVALLARLA DIŞARI ÇIKARTILDI

Okul içinde oy sayımı yapan görevliler büyük panik yaşadı. Görevliler, itfaiye ekipleri ve polisin yardımıyla okuldan ayrılmadan görevlerini yerine getirdi.

Bu sırada bayılan bir kişi 112 ekipleri tarafından sedye ile okuldan çıkartıldı. Oy sayımının bitmesinin ardından oy çuvallarını ellerine alan görevliler, selin oluşturduğu moloz yığınının üzerinden geçerek dışarı çıktı. Polis, oyların çıkartılması sırasında geniş güvenlik önlemi aldı.

VATANDAŞLAR TEPKİ GÖSTERDİ

Sel baskını nedeniyle caddeler sular altında kaldı, araçları sürüklenen vatandaşlar, yetkililere tepki gösterdi. Birçok evin su bastığı bölgede vatandaşlar gözyaşları içerisinde çaresizce bekledi. Dere yatağının taşması nedeniyle belediyeyi suçlayan vatandaşlar, yardımın da geç kaldığını belirtti.

BİR ANDA ORTAYA ÇIKAN SEL KEMARADA

Bu arada, bir anda ortaya çıkan sel suları bir vatandaş tarafından cep telefonu ile saniye saniye kaydedildi. Evinin balkonunda yağmuru çeken vatandaş, bu sırada bir anda artan ve önüne kattığı taşları sürükleyerek sokaklardan aşağı gelen seli görünce şaşkınlık yaşadı. Çekim yaparken korkusu sözlerine yansıyan vatandaş, selin büyüklüğünü saniye saniye kaydetti. Caddeyi çıkarken sel suları ile karşılaşan bir otomobilin ise son anda biraz kenara kaçarak kurtulduğu görülüyor.