Sakarya'nın Kaynarca ilçesinde şiddetli yağış nedeniyle Seyran deresinin taşması sonucu kapanan Adapazarı-Kaynarca karayolu sel sularının çekilmesinin ardından ulaşıma açıldı.

Suların çekilmesinin ardından selin verdiği zarar da ortaya çıktı. Selde bir çok araç zarar gördü. Sanayi sitesindeki bazı iş yerlerini su bastı. Yollar da hasar oluştu.

Esnaf suların çekilmesinin ardından temizlik çalışmasına başladı.

FERİZLİ'DE ZARAR TESPİT ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI

Yağıştan en fazla etkilenen Ferizli ilçesinde İstiklal Mahallesi, Deprem konutları, Gölkent, Değirmencik, Damlık, Akçukur, Teberik, Tokat, Sinanoğlu Çiftlik Mahallerinde su baskınları bazı yolların kapanmasına neden oldu. Ferizli Belediye Başkanı Ahmet Soğuk, zarar tespit komisyonu oluşturduklarını kaydederek; "Şu an gerekli tespit ve incelemeler yapılıyor. Vatandaşlarımız hiçbir şekilde mağdur durumda bırakılmayacaktır. Tüm ekibimizle birlikte mağdur olan mahallelerimize seferber olduk. Belediye olarak elimizdeki tüm imkanları kullanıyoruz.“ dedi.

"YAĞIŞ DÜNYA ORTALAMASININ ÜZERİNDE"

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş, Fen İşleri, Çevre Koruma ve Kontrol, İtfaiye ve Ulaşım Daire Başkanlığı ile SASKİ ekiplerinin sel ile mücadele konusunda gerekli tüm adımları attıklarını söyledi. Dere yataklarının temizlendiğini, köy yolları ve kapalı geçişlerin de açıldığını anlatan Keleş, şunları söyledi; "Sadece Ferizli ilçemize dünden bu yana devam eden yağışlar neticesinde metrekareye 250 kilogram yağış düştü. Bu bırakın Türkiye ortalamasını Dünya ortalamasının bile üstünde bir rakamdır. Yine Karapürçek 159, Kaynarca 142, Kocaali, 142, Akyazı 123 ve Sapanca metrekareye 121 kilogram yağış aldılar. Bunlar çok ciddi istatistikler."