Selahaddin Eyyubi Üniversitesi (SEU) lisans ve ön lisans eğitim ve öğretime başladığı yılda yüksek lisans programlarını da açtı. İşletme Yüksek Lisansın ardından şimdi de Hemşirelik Yüksek Lisans programı açıldı. Kayıtların 28 Şubat’a kadar süreceği Hemşirelik Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans programları için 120 öğrenci alınacak. Eğitim, alanlarında yetkin 3 profesör, 2 doçent ve 2 yardımcı doçent tarafından verilecek.

Diyarbakır’ın ilk vakıf üniversitesi Selahaddin Eyyubi, Şubat 2013’te kurulmasına rağmen kısa bir sürede yüksek lisans programlarını da bir bir açıyor. Güz Yarılında İşletme Yüksek Lisans (MBA) eğitimi başlamıştı. Şimdi de Hemşirelik Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans programları açıldı. Kayıtlar 28 Şubat’a kadar devam edecek. Kayıt için öncelikle internet adresi üzerinden ‘Ön Kayıt’ yapılması gerekiyor.

DOĞAN: YÜKSEK LİSANS İNSANIN KENDİNE YATIRIM YAPMASIDIR

SEU Rektörü Prof. Dr. Ekrem Doğan, bilgi çağında insanı bir adım öne taşıyan temel unsurun sürekli öğrenme yeteneği olduğunu söyledi. Uzmanlaşmanın önemini vurgulayan Prof. Dr. Doğan, yüksek lisansın insanın kendisine yatırım yapması olduğunu belirtti.

Rektör Doğan, şöyle devam etti: "Hemşirelik yüksek lisans eğitimiyle öğretim üyeliğine giden yolda eğitim, araştırma, uygulama ve yönetim alanında eleştirel düşünebilen, problemlerin çözümünde yeni yaklaşımlar geliştirebilen, bilginin var olan sınırlarının ötesine geçmeyi amaçlayan, uygulamaya dayalı araştırma yöntemlerinin gelişimine katkıda bulunabilen, sağlıkla ilgili ihtiyaçları olan bireylerde hemşirelik bakım modellerini uygulayabilen ve bunların etkinliğini değerlendirebilen, uygun kanıtlar göstererek yeni paradigmaları uygulamaya aktarabilen, etik ikilemlere ve değer çatışmalarına duyarlı olan ve uygun çözümler üretebilen, dünya standartlarında hemşirelerin yetiştirilmesi hedeflenmektedir."

Sağlık Bilimler Enstitüsü bünyesinde verilen yüksek lisans eğitimleri alanlarında yetkin 3 profesör, 2 doçent ve 2 yardımcı doçent tarafından verilecek. Çevre illerden öğrenciler de hesaba katılarak dersler cumartesi günü yapılacak. Hemşirelik, Ebelik veya Sağlık Memurluğu mezunları Hemşirelik yüksek lisans programlarına başvurabilecek.