17-25 Aralık yolsuzluk olaylarını soruşturan savcıların meslekten ihraç edilmesine hukukçulardan tepkiler geliyor. 'Milli İttifak’ Elazığ milletvekili adayı ve Muhsin Yazıcıoğlu davası avukatlarından Selami Ekici, savcıların HSYK tarafından meslekten ihraç edilmesine tepki göstererek, ”Türkiye’de hukuk katledilmiştir. Milletimizin başı sağ olsun.” dedi.

Savcıların meslekten ihraç edilmesini vahim bir durum olarak değerlendiren Av. Ekici yaptığı açıklamada, ”Böyle bir hukuksuzluk darbe dönemlerinde bile yaşanmamıştır. Savcıların meslekten ihraç edilmesi hukuku ayaklar altına alan hükümet ve HSYK’nın hukuku katlettiğinin göstergesidir. Darbe dönemlerinde bile bir savcı meslekten ihraç edilmişken bu dönemde dört savcı ve bir hakimin meslekten ihraç edilmesi Türkiye’de hukuksuzluğun geldiği noktayı gözler önüne sermektedir. Bu karar Türkiye’de hukukun ayaklar altına alındığının göstergesidir.” ifadelerini kullandı.

'KENDİ YOLSUZLUKLARIN ÖRTMEK İÇİN GÖREVİ YOLSUZLUKLARI ORTAYA ÇIKARMAK OLAN SAVCILARIN MESLEKTEN İHRAÇ EDİLDİ'

Ekici, ”Kendi yolsuzlukların örtmek için görevi yolsuzlukları ortaya çıkarmak olan savcıların meslekten ihraç edildiği, hukuka güvenirliğin kalmadığı bir süreç yaşanıyor. Alınan bu kararla Türkiye’de hukuk katledilmiştir. Milletimizin başı sağ olsun.” şeklinde konuştu.