Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, her yıl 16-19 Mayıs tarihleri arasında geleneksel olarak düzenlenen Atatürk’ü Anma ve Barış Koşusu sporcularını Ankara girişinde karşıladı.
Coşkulu karşılamaya Yaşar’ın yanı sıra, Yenimahalle Belediyesi Başkanvekili Mehmet Kartal, TUBİL Halk Dansları Topluluğu Dansçıları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

35 ATLET, İPSALA’DAN ANKARA’YA 55 SAATTE GELDİ

28 yıldır düzenlenen etkinlikle, sporcular Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Selanik’te doğduğu evin bahçesinden getirdikleri toprağı Başkan Yaşar’a emanet etti. İpsala Sınır Kapısı’ndan teslim aldıkları toprak ile bayrak koşusu şeklinde 55 saatte Ankara’ya gelen 35 atlet, Çiftlik Kavşağına gelerek koşuyu tamamladı.

Sporculara çiçek takdim ederek, Selanik’ten gelen toprağı alan Başkan Yaşar sporculara teşekkür ederek, “Atamızın evinden gelen bu toprağı bana getirdiğiniz için çok mutluyum. Sizlerle gurur duyuyorum ve sizleri Cumhuriyetin ilçesi Yenimahalle’de karşılamaktan onur duyuyorum” dedi.

732 KİLOMETRE KOŞTULAR

732 km yolu koşarak Selanik’ten getirdikleri toprağı aynı zamanda Anıtkabir’de yapılacak törenle de Atanın huzuruna bırakacak olan sporcular, yaşadıkları heyecanın kelimelere dökülemeyeceğini vurgulayarak, “Koştuğumuz andan itibaren bizi görerek destek olmak için aramıza katılan insanlar da oldu. Onlarla buraya kadar geldik. 55 saattir yollardayız. Bu kutsal emaneti Ata’nın huzuruna konmak üzere size teslim ediyoruz” diye konuştular.