Konya Selçuk Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'nde çatıda yapılan tadilat sırasında yangın çıktı. Üç bloktan oluşan 2 katlı fakültenin çatı katında başlayan ve bazı derslikler ile idari katlara da sıçrayan yangına itfaiye ekipleri müdahale etti.

Üniversitenin merkez Selçuklu ilçesi Alaeddin Keykubat Kampusu içindeki Veterinerlik fakültesinde tadilat çalışmaları yapıldığı sırada çatı katında henüz bilinmeyen bir nedenle saat 13.20 sıralarında yangın çıktı. Derslik ve idari bölümlerin de bulunduğu 3 bloktan oluşan 2 katlı binadaki yangın nedeniyle fakülte binasında bulunan görevliler ve tadilat çalışmalarında görevli işçiler tahliye edildi. Haber verilmesi üzerine fakülteye çok sayıda itfaiye ve polis ekibi sevk edildi.

Çatının tamamını saran alevler, fakültenin derslik ve idari bölümlerine de sıçradı. Olay yerine gelen Konya Büyükşehir Belediyesi, Organize Sanayi Bölgesi ve Selçuk Üniversitesi itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Binadaki laboratuvarlarda kimyasal madde bulunması nedeniyle itfaiye ekipleri olası bir patlamaya karşı önlem aldı. Yangın söndürme çalışmalarına katılan bir itfaiyeci dumandan zehirlenmesi üzerine ambulansla hastaneye kaldırıldı. Kısa sürede kontrol altına alınan yangının ardından soğutma çalışmaları sürüyor.

Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kürşat Güleş, yangının kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Yangının, çatıdaki rutin bakım ve onarım çalışmaları sırasında yalıtım malzemesinin tutuşması nedeniyle çıktığını söyledi. Yangında can kaybı olmamasının sevindirici olduğunu söyleyen Prof. Dr. Güleş, yangının Veterinerlik Fakültesi'nin idari binasının çatısında çıktığını dile getirdi.