Hatay'ın Erzin ilçesinde bir yıl önce meydana gelen sel felaketinde yıkılan eski Adana karayolunun üstünden geçtiği köprü törenle açıldı. 5 ay öncede törenle temeli atılan köprünün açılışını Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş yaptı.

Erzin’de geçen Eylül ayında 5 kişinin hayatını kaybettiği selde yıkılan ve yapılmadığı için tepkilere neden olan eski Adana karayolu üzerinde bulunan köprü törenle açıldı. Nisan ayında temeli atılan köprü 5 ayda tamamlandı. Hürriyet mahallesinde bulunan köprünün bir türlü yapılmaması büyük tepkilere neden olmuştu. Vatandaşlar köprü üzerinde davullu zurnalı eylem yapmıştı.

35 metre uzunluğunda ve 9.5 metre genişliğindeki köprünün açılış törenine, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Erzin Belediye Başkanı Kasım Şimşek, İlçe Kaymakamı Hasan Yaman,Emniyet Müdürü Salih Karakaş, Hatay Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Ekrem Baldıran, sivil toplum kuruluşu başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Hatay Büyükşehir Belediyesi'nin Erzin'e getirdiği hizmetleri anlatan Fen İşleri Daire Başkanı Ekrem Baldıran, köprüyle ilgili teknik bilgileri de paylaştı. Baldıran, “3 buçuk ay önce bu köprünün temelini atmak için burada idik. Bugün yüzümüzün akıyla bu köprüyü hizmete açacağız. İşe başlama tarihimiz 1 Nisan 2015 bitirme tarihimiz ize 25 Ağustos 2015, köprünün uzunluğu 35 metre, genişliği 9.5 metre. Köprünün Hatay Büyükşehir Belediyesine maliyeti 749 bin TL'dir. Köprünün yanı sıra Erzin ilçesinde Fen İşleri Daire Başkanlığı olarak köylerimizin yüzde 80-yüzde 90’da yama faaliyeti gerçekleştirdik. Erzin ilçesinde bugüne kadar 300 ton yama malzemesi kullandık. İlçe merkezine 55 bin metrekare parke yol yaptık.’’ dedi.

Yaptığı konuşmada ilçeye yapılacak hizmetleri anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da şu ifadeleri kullandı: “Köprümüz Erzinli kardeşlerimize hayırlı olsun. Bir ay sonra da Erzin Otogarı'nın açılışını Erzin Belediye Başkanımızla birlikte yapacağız. Erzin’in temel sorunları seçimden önce söz verdiğimiz gibi çözmeye devam ediyoruz. Eylül ayında içme suyu, kanalizasyon ve arıtma tesisi için de ihalelere çıkacağız. Refik Özsoy Bulvarı, Milli Egemenlik, Vatan, Yıldırımlar ve Güvenler caddeleri sathi kaplama yapılacak. Büyükşehir belediyesi olmasaydı Erzin ilçemiz kendi kaderiyle baş başa kalacaktı ancak şu anda Büyükşehir Belediyemiz ilçeye büyük bir destek vermektedir. Çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Törende söz alan Erzin Belediye Başkanı Kasım Şimşek ise hizmet getirme hususunda Başkan Savaşa güvendiklerini ifade etti. Şimşek, Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin sözünün eri bir belediyecilik anlayışıyla çalışmalarına devam ettiğini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından köprü açılışına geçildi. Kurban kesimi ile birlikte yapılan duanın ardından kurdele kesilerek köprü vatandaşların hizmetine açıldı.