Edirne’de bulunan Selimiye Camii’ne gelen ziyaretçilerin yalın ayak içeri girmemesi için ücretsiz çorap dağıtımı yapılacak. Osmanlı döneminin en önemli mimari yapılarından biri olan ve Mimar Sinan’ın 'Ustalık Eserim' dediği cami, her yıl yerli ve yabancı binlerce insan tarafından ziyaret ediliyor.

Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girmesiyle birlikte ziyaretçi sayısı daha da artan 540 yıllık tarihi camide, özellikle yaz döneminde temizlik açısından sıkıntılar yaşanıyor. Türk-İslam mimarisinin zirve eseri olan Selimiye’de insan sağlığının korunması ve caminin temiz tutulması amacıyla Edirne Müftülüğü önemli bir adım attı.

Buna göre, camiyi ziyaret etmek isteyen ve ayağında çorabı bulunmayan insanlara ücretsiz çorap dağıtımı yapılacak. Uygulamayla ilgili bilgi veren Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm, Selimiye’nin, Peygamber Efendimiz'in (sas) işaretiyle inşa edildiğini belirterek, camiye çorapsız girişi önlemek amacıyla gelenlere ücretsiz çorap takdim edeceklerini söyledi.

Hijyenin önemine dikkat çeken Üzüm, “Çorap uygulaması çok yakında başlayacak. Olur ya es kaza çorabını giymeden gelen, özellikle yaz mevsiminde çorapsız gelen cemaatimiz oluyor. Onlara girişte bir adet çorap ücretsiz takdim edilecek. Onlar çoraplarını giyerek camiye girecekler. Zaten koku sorunu yok camimizde. Çok güzel temizleniyor. Temizlik sistemi çok iyileşti. İnşallah birtakım ufak tefek sorunlar da halısı değiştikten sonra ortadan kalkacak.” diye konuştu.

Selimiye’nin maddi ve manevi değerinin ölçülemez olduğunu açıklayan Müftü, “Efendimiz (sas) nasıl ki İstanbul’un fethini işaret etmişse, İstanbul Edirne’den fethedilmiştir. Daha sonra da Selimiye Camii’nin mekânı da Efendimiz'in (sas) manevi olarak işaretleriyle tespit edilmiştir. Dolayısıyla bu yönüyle de Selimiye bir özellik arz ediyor. Maddi ve manevi değer itibariyle çok mübarek ve güzel bir mekândır.” açıklamasını yaptı.